Борисов: За една година държавата е загубила 10 милиарда

23226
Борисов: За една година държавата е загубила 10 милиарда

За една година държавата е загубила десет милиарда, трябва две години да работим, за да я възстановим, каза днес в сливенското село Чинтулово председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, който присъства на храмовия празник на манастира "Свети Илия", предаде БТА.

"Каквото имаше съсипаха, добави той. Така е и с този манастир - турци са го ограбили, запалили и после ние, българите пак си го изграждаме. Такава е държавата - минат, оберат я и после пак отново." Той отбеляза, че ако ГЕРБ бяха управлявали държавата, досега щяха да са готови магистралите "Струма и "Марица" и да е започнало изграждането на междуградските и селските пътища. По думите му сегашното управление е съсипало тези проекти.

Борисов: Повече няма да влезем в пленарна зала

Ние няма да влезем повече в пленарна зала. Това каза в ефира на Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Кворумът в парламента с...

През този месец партията ГЕРБ е отпуснала 9900 лв. от субсидията си за стенописната украса в храма на манастира. Днес Бойко Борисов подари на манастира икона, изобразяваща Тайната вечеря.

Сливенският митрополит Иоаникий благодари на Борисов и заяви, че е благословена ръката, която дарява за църквата. Той добави, че е необходимо да се поправи и пътят към обителта, както и да се изгради ново помещение за монахините. Мястото, където днес се намира манастирът "Свети Илия", се свързва с преданието за кончината на двамата братя-мъченици Илия и Димитър. Лековито аязмо и чудотворен гроб привличат поклонници от цялата страна и от чужбина, като се вярва се, че тук болните получават изцеление. През годините сградата е била унищожена, но с усилията на обществеността от 1999 г. е започнало нейното възстановяване. И днес в манастира се стекоха десетки поклонници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com