БСП: Разглеждането на забраната за пушене не се отменя, а се отлага

12971
БСП: Разглеждането на забраната за пушене не се отменя, а се отлага

Разглеждането на забраната за тютюнопушенето не се отменя, а се отлага във времето. Това коментира доц. Красимир Мурджев, народен представител от ПГ на Коалиция за България и член на здравната комисия в 42-то НС, предаде Фокус.

По думите на Мурджев разглеждането на забраната се отлага, защото на този етап има по-важни законопроекти, които трябва да бъдат разгледани.

БСП на път да се откаже от Бузлуджа

"Столетницата" е на път да се откаже от паметника на Бузлуджа по финансови причини, съобщава bTV. Дни преди традиционния събор на парти...

“Отлага се във времето, защото когато се пристъпи евентуално към разглеждането на тази забрана, ние сме на мнение, че трябва да бъде проведена една по-широка обществена дискусия и да се вземат под внимание мнението както на съсловието, така и на пушачите и непушачите. Във всички случаи такава дискусия ще има. Нашата позиция е, че поради това, че има много по-важни законопроекти, които трябва да бъдат разгледани, преразглеждането на забраната за тютюнопушене не стои на дневен ред”, коментира още доц. Красимир Мурджев.

На въпрос защо се е променила позицията на депутатите относно забраната, той каза, че всяко едно мнение подлежи на корекция, когато не получава достатъчно добра популярност сред избирателите. По думите му специално това преразглеждане ще предизвика сериозни дискусии и на този етап няма как да се поеме ангажимент, че промените ще бъдат в по-правилна посока.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество