БСП с въпроси: Кой доведе провокатори на площада и кой провеждаше срещи с футболни босове

3178
БСП с въпроси: Кой доведе провокатори на площада и кой провеждаше срещи с футболни босове
Снимка: БГНЕС

БСП и ГЕРБ за пореден път кръстосаха шпаги в парламента, този път по отношение на ескалацията на снощните протести.

Думата взе председателят на Комисията по културата и медиите и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов, който обяви, че българските полицаи заслужават уважението на всички българи за достойното си поведение.

Според него протестиращите са подложили българските полицаи на крайно унижение. Вежди Рашидов предложи за посегателствата срещу полицаите да бъде дадени на съд представителите на Отровното трио.

"Поразен бях след махането на палатките да видя гледката, от която човек може единствено да изпита погнуса: мръсотия, самоделни бомби", коментира Вежди Рашидов. Той апелира властите и Столична община сметката за разходите за протестите да връчена на инициаторите на тези метежи. "Тази сметка е изцяло на гърба и отговорността на организаторите. Онова безотговорно трио", посочи Рашидов, цитиран от Фокус.

Той разкритикува и президента Румен Радев за неговата реплика: "Мутри вън", която му е създала измамно себелюбие.

Бенатова: Целта е да се стигне до кървав сблъсък

Целта е да се стигне до кървав сблъсък. Досега всички опити за окървавяване на протеста и подмяна на профила на възпитаните млади хора,...

Депутатите от БСП обаче не се съгласиха с изразените тези на Рашидов. Представителят на левицата Иван Иванов заяви, че справедливият гняв на българските граждани е бил опорочен. "Българските полицаи от цялата страна бяха превърнати в пушечно месо. Не знам това управление защо не се вслушва в гласа на народа, който иска оставка. Сметката трябва да се даде на г-н Борисов, на управляващото мнозинство, защото те предизвикаха този хаос на улицата. Това е най-грешната политика", изтъкна Иванов. Той попита защо са инплантирани провокатори в протеста.

Друг социалист Манол Генов пък напомни на Вежди Рашидов недалечната 2001 г., когато един общински съветник е псувал един полицай, явно правейки препратка към колегата си от ГЕРБ.

Накрая ще се окаже, че всичко на депутатите от БСП им е изцапано, защото Бойко Борисов го е изцапал, отвърна Вежди Рашидов.

Той коментира изказването на Манол Генов за случая от 2001 г. и подчерта, че няма присъда за нападение на полицай. "Не се дръжте като управлението на Костов", заяви Рашидов. Не подвиквайте там селски", обърна се Рашидов към депутатите от ляво.

"Президентът нарече управляващите мутри. Мутрите бяха с черни фланелки зад него, след като излезе от тази зала вчера. Не го ли видяхте?", каза още Вежди Рашидов.

След срещата на футболните босове с Борисов: МВР ще следи за купуване на футболни мачове и натиск върху съдиите

Няколко дни преди началото на новия сезон в Първа лига футболните босове на Левски, Лудогорец и ЦСКА - Георги Домусчиев, Васил Божков и...

"Не президентът Радев се срещаше с футболните босове. Обяснете на г-н Рашидов кой правеше срещи с футболните босове, кой раздаваше пари за стадиони. Помним кадрите с футболните босове. Отиваха при един човек да правят срещи. От този човек може би всички се сещате кой е притеснението е изключително голямо", заяви в процедура Манол Генов.

Той отчете, че хулиганите винаги са били хулигани. "Полицията, нашите уважения към нея, не може да се справи с превенцията. Тези хора изпълняват заповеди, те съхраняват реда, здравето на гражданите, собствения си живот.

Уважение към целия личен живот, който успя донякъде да се справи със ситуацията ,но явно нещо ви куца с превенцията. Това трябваше да го чуем от министъра, а вие уважително го изведохте, за да не стават обект на въпроси, на които трябваше да се дават неудобни отговори", изтъкна Манол Генов.

Припомняме, че освен срещи с футболни босове, Борисов имаше такива и с футболни фенове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Георги Милков: Нетаняху има свои причини да нападне Иран

Тихомир Безлов: От изборите в Австрия зависи дали ще влезем изцяло в Шенген

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com