Българин стана PR Professional of the Year за целия свят на световни награди за комуникации

2002
Българин стана PR Professional of the Year за целия свят на световни награди за комуникации
Снимка: Любомир Аламанов

Една от най-авторитетните световни медии за комуникации PR News определи Любомир Аламанов, управляващ партньор на SiteMedia Consultancy, за PR Professional of the Year в едни от най-престижните световни награди за комуникации в света Platinum PR Awards. Той беше единственият представител на Европа, достигал до финала на авторитетните награди и получи почетно отличие и за PR Team Leader of the Year. Агенция SiteMedia Consultancy, която управляват заедно с Ружа Загорска, получи почетно отличие за Агенция на годината в категорията 6 до 25 служителя и в категорията Re-Branding / Re-Positioning за кампанията Nivea #daretowowandcare.

Специалистите, компаниите и техните проекти са оценявани по постигнатите резултати през последната година, реализирани проекти, работа с клиенти, иновативни подходи, възможности за развитие, нестандартни работни решения, цялостно отношение към работния процес и много други постижения. Церемонията по връчване на наградите ще се състои на 16 ноември.

Любомир Аламанов и SiteMedia Consultancy се съревноваваха с професионалисти, глобални агенции и компании като Ruder Finn, Bank of America, Linkedin, Volkswagen, Saatchi&Saatchi, T-Mobile, Alibaba, Ogilvy, FleishmanHillard, Amazon, SAP, Boeing, HP Inc, Porter Novelli, Pepsico и много други. SiteMedia Consultancy беше единствената агенция от Източна Европа, достигнала до финалите на Platinum PR Awards 2021.

„Това отличие е пореден триумф на българската комуникационна общност. Няма да се уморя да повтарям, че българският пазар е на световно ниво и можем да се гордеем с това, което правим. Приемам тези награди и като подарък за 20-ия рожден ден на Българската асоциация на ПР агенциите. Когато я учредихме през 2001 г., можехме само да мечтаем да стигнем световно ниво. Днес, 20 години по-късно, български специалисти и кампании са световни шампиони в комуникациите и диктуваме тенденциите в развитието на сектора“, сподели Любомир Аламанов, Управляващ партньор в SiteMedia Consultancy и допълни: „Факт е, че годината беше тежка и постави на изпитание всички нас. Очевидно в ситуация на глобална криза професионалната комуникация може да спасява животи и да сплотява общностите. Change Management Communications, Conflict solving / Problem resolving са само някои от бъдещите насоки за развитие на комуникациите, като нашият пазар е един от първите в света. Потенциалът ни е огромен, трябва само да продължим и да демонстрираме добри практики.“

Любомир Аламанов работи в сферата на комуникациите повече от 20 години. За този период той е ръководил проекти за Coca-Cola, Microsoft, HP, Telenor, Lidl, Heineken, Nestle, Beiersdorf, Siemens и много други. Проектите и кампаниите, в които е участвал, са спечелили повече от 100 български и международни награди. През 2016 г. е посочен за един от най-влиятелните комуникационни специалисти в сферата на Community Relations, а една от най-авторитетните световни медии за комуникации PR News го включи в своя ежегоден списък с професионалисти-иноватори, допринесли изключително за развитието на ПР професията - 50 Game-Changers of PR for 2017. През 2018 г. The Holmes Report го посочи в престижния списък Innovator 25 EMEA 2018. А най-голямата световна организация на ПР-агенции и национални асоциации International Communications Consultancy Organization (ICCO) го номинира три години поред за PR Leader за целия свят в престижните Global Awards 2018, 2019, 2020. PR News го номинира за CEO of the Year 2019 на престижните Platinum PR Awards, а агенцията му SiteMedia Consultancy е обявена за Agency of the Year 2019 за целия свят. Любомир Аламанов е съосновател на Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА) и неин пръв Председател на Управителния съвет. Член е на Българското дружество за връзки с обществеността.

Пълният списък с всички победители и почетни отличия в Platinum PR Awards 2021 може да видите тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com