X
 
 

Българка сред финалистите на конкурс за "най-изявените млади личности на света"

3826 1
photo of Българка сред финалистите на конкурс за "най-изявените млади личности на света"
Снимка: JCI
Катерина Ковачева е избрана за финалния кръг на световния формат на Junior Chamber International (JCI) - Десетте най-изявени млади личности на света за тази година. Тя е номинирана в категория "Принос към децата, световния мир и/или човешките права".

От днес до края на седмицата е отворено гласуването на публиката на официалната страница на Програмата. Вотът ще се вземе предвид заедно с оценката на международното жури при избора на топ 10 на Най-изявените млади личности на света за 2019 г.

Катерина е психолог във Фондация "За Нашите Деца". Паралелно с това съвместно с фондация Тръст за Социална Алтернатива предлага обучения за учители, свързани с темите за дискриминация, стереотипи, предразсъдъци към уязвими групи деца и приобщаващо образование. Преди това е участвала в много доброволчески акции, свързани с деца в рискови групи.

Целта на Катерина е преди всичко да се намали броят на изоставените деца в България, както и да се увеличи броят на осиновените деца. Убедена е и, че, за да се случи желата промяна, трябва първо да се работи с хората, които директно са въвлечени в осиновителната тема - биологични родители, осиновени и оснивители. Защото всяка година в България се изоставят приблизително 1000 деца от 1000 майки без подкрепа, а желаещите да осиновят са приблизително 1500.

Убедена, че каузата й е с широка обществена значимост, Катерина развива психологическа експертиза в сферата на осиновяването и е един от най-младите специалисти в областта. Всяка година тя обучава най-малко 150 кандидат-осиновители. Работи с десетки деца и техните осиновители, а статиите, които публикува, се четат от стотици хора.

Основите на наградите TOYP са поставени в САЩ през далечната 1938 г. От 1983 г. те започват да се провеждат и в редица държави, където има представителства на Junior Chamber Internatonal. А в България началото на тези годишни отличия бе поставено през 2015 г.

България има представител на престижния конкурс с международен формат на програмата за трети път. Сред полуфиналистите на програмата страната ни е била през 2015 и 2017г.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Георги Илиев Митев 1 Георги Илиев Митев преди 1 месец Профил на трол?
    ТОВА Е РАБОТНАТА СЕДМИЦА НА "ВИСШИСТИТЕ". ДНЕСКА БУДУВАТ, УТРЕ ФЛИРТУВАТ, ВДРУГИДЕН СИ ПАЗАРУВАТ, ПОСЛЕ ПЪК ПРАЗНУВАТ И НАКРАЯ ПАК ПИРУВАТ. СЕДМИЦАТА СВЪРШИ, МЕСЕЦЪТ ПРИВЪРШИ И ГОДИНАТА ЗАВЪРШИ, А РАБОТАТА СИ... НЕСВЪРШИ.