Цацаров: Проверяваме и за поръчител

12219
Цацаров: Проверяваме и за поръчител

Версията Октай Енимехмедов да е имал съучастници, да е имал поръчител - всички версии за мотиви, довели до вчерашния акт ще бъдат проверявани, заяви за "По света и у нас" на БНТ главният прокурор Сотир Цацаров, предаде Стандарт нюз.

Първоначално досъдебното производство бе образувано за опит за убийство, но след получаване на експертната справка стана ясно, че разполагаме с абсолютно негодно за тази цел средство. Балистичната експертиза потвърди, че оръжието не е огнестрелно.

До 6 г. затвор може да получи Октай Енимехмедов

На Октай Енимехмедов ще се повдигнат обвинения по чл. 325 и чл. 144 от Наказателния кодекс за хулиганство с особен цинизъм и дързост ...

Към този етап говорим за акт на личностна самоизява на една доста сложно конструирана личност, каза още Сотир Цацаров.  Две обвинения - за хулиганство и за закана за убийство, са повдигнати към Октай Енимехмедов.

"Говорим за един човек, който явно има нещо в своя свят като идея за себеизява, но който явно е достатъчно интелигентен и достатъчно подреден в живота си", заяви Цацаров.

На въпрос дали има нещо вярно във версията, че Енимехмедов е членувал в група в социална мрежа "Мразя Доган", Цацаров отговори, че са длъжни да проверят всички версии и ще го направят. На последвалото питане, ще проверят ли и твърденията за инсценировка на нападението, главният прокурор каза "на този въпрос не мога да отговоря" и че разследването ще трябва да намери действителните мотиви.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com