Цачева: Мога да се пошегувам, че понякога Борисов е оставал в малцинство

12338
Цачева: Мога да се пошегувам, че понякога Борисов е оставал в малцинство
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ се държи стабилно като опозиция. Това каза в интервю за предаването на бТВ „Лице в лице” Цецка Цачева.

Тя заяви, че парламентарната група на ГЕРБ не е знаела, че двама души ще я напуснат и от медийни изяви ръководството на парламентарната група е научило техните мотиви за решението им.

Мен ме разследваха незаконно, казва отделилият се от ГЕРБ депутат

„Народният представител в ГЕРБ няма никакви възможности за самостоятелност. Той влиза, регистрира се, и по заповед на хората отпр...

„Категорично нито веднъж, по никакъв повод и двамата бивши мои колеги в парламентарната група, а сега колеги в Народното събрание, не са заявявали своя позиция. Защото вътрешнопартийният живот, работата в една парламентарна група предполага дискусии и обсъждания, докато се вземе решение за позиция по конкретен законопроект. Преди това има дебати в групата и се преценява какво трябва да бъде политическото поведение в конкретно решение. Имало е случаи, в които сме гласували. И, мога дори така да се пошегувам, че е имало случаи, в които нашият председател, лидерът ни господин Борисов, е оставал в малцинство. Подчиняваме се на решението на групата. Това беше по повод вотовете на недоверие, защото проблемът беше поставен дали за цялостна политика, или за конкретни секторни политики. Господин Борисов остана в малцинство, тъй като застъпваше тезата за цялостна политика. Действително това, което виждаме, че ни се предлага като управление, няма как да се открои един сектор, една политика, един министър, срещу когото не трябва да бъде поискан вот на недоверие”, допълни Цачева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com