ЦГМ: Поставянето на скоби е законосъобразно

19861
ЦГМ: Поставянето на скоби е законосъобразно
Снимка: БГНЕС

Дейностите по репатриране на автомобили и поставянето на технически средства тип "скоба" са законосъобразни и се извършват по действащата нормативна уредба, съобщиха от Центъра за градска мобилност, предаде БГНЕС.

По-рано днес служители на "Паркинги и гаражи" закопчаваха автомобилите на депутатите около парламента със скоби. Показната акция спря работата на народните избраници.

От Центъра за градска мобилност заявяват във връзка с разпространено от депутати становище, относно законосъобразността на действията по прилагането на Наредбата за организация на движението на територията на Столичната община от центъра напомнят, че към момента действат текстовете на Наредбата за организация на движението на територията на Столичната община, които са били в сила преди приемането на последните изменения от 26 септември 2013 година от Столичния общински съвет.

На 26 ноември 2013 година с решение на Върховен административен съд по административно дело № 6732/2013 г. бе обезсилено решението на Административен съд - София град по административно дело № 5765/2012 г., с което е отменена Наредбата за организация на движението, приета с решение 332 на Столичния общински съвет изцяло в частта й относно чл. 44, ал. 10; чл. 50а; чл. 50б; чл. 54, ал. 1; чл. 55, ал. 2 и §1, т. 3 от Допълнителните разпоредби в частта "общинското дружество", поради което твърдението за незаконосъобразност на действията на упълномощените за това контролните органи по репатриране и прилагане на техническо средство "скоба" са неверни. Приетите с решение № 521 по Протокол № 48 от 26 септември 2013 г. и препотвърдение с решение № 605 от 31 октомври 2013 година, текстове от Наредбата за организация на движението на територията на Столичната община относно горепосочените дейности са обжалвани от областния управител на област София - град пред Административен съд - София град, поради което не се прилагат.

Дейностите по контрол редовността на паркирането в двете зони за кратковременно паркиране – "Синя" и "Зелена" се извършват регулярно в рамките на работното време на зоните. По време на този контрол са проверени всички автомобили, паркирали в зоната на пл. "Св. Ал. Невски", до които е имало безпрепятствен достъп. В пространството, оградено и пазено от полиция не е извършван контрол. Ежедневно заради нарушения на правилата за паркиране в двете зони се поставят средно по 350 технически устройства тип "скоба".

При определянето и разграфяването на местата за паркиране на пл. "Св. Ал. Невски", включени в "синята зона", са спазени всички изисквания, включително и е съобразена зоната за сигурност на сградата на Народното събрание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com