Чака ни студ и през май

6068
Чака ни студ и през май
Снимка: Thinkstock

Тази година месец май ще ни донесе малко по-ниски температури от обичайните и малко повече валежи, съобщи БГНЕС.

Началото на месеца ще започне с предимно облачно време, на места с валежи, но с топли температури между 19 и 23 градуса. След временното смущение на времето между 1 и 3 май, в дните от 4 до 8 май ще се радваме на топло и слънчево време, като температурите в този период ще бъдат летни - до 30 градуса.

Седмицата започва със слънце

Новата седмица започва с разкъсване на облачността. На много места над страната ще се появят слънчеви лъчи. Облачно, но почти без вале...

Между 8 и 10 май ще се заоблачи, на места и ще превали, температурите слабо ще се понижат и ще бъдат до около 23 градуса. От 11 май ни очаква ново захлаждане, което ще понижи температурите с още няколко градуса и максималните ще бъдат около 19-20 градуса, ще има и валежи от дъжд, на места придружени и от гръмотевици. В периода 13-16 май ще има гръмотевични бури и температурите ще бъдат около 16 градуса, като захлаждането ще се задържи до празника на буквите - 24 май.

В периода от края на второто десетдневие и началото на третото десетдневие, дъждът и слънцето ще се редуват над страната, но температурите ще останат около 15-17 градуса. На 21, 22 и 23 май синоптиците прогнозират мощни гръмотевични бури. За празничния 24 май прогнозата е да има и слънце, но и превалявания, температурите в този ден ще бъдат около 17 градуса. От 25 май времето временно ще се стабилизира, температурите ще се повишат до 20 градуса, но ще има отново валежи от дъжд в края на месеца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com