Частично бедствено положение обявиха в Златица заради пороите

20108
Частично бедствено положение обявиха в Златица заради пороите
Снимка: БГНЕС

Във връзка с усложнената метеорологична обстановка и падналите проливни дъждове в периода 2 и 3 септември на територията на община Златица кметът на общината обяви със своя заповед бедствено положение в селата Петрич и Карлиево, съобщиха от Областната управа в София.

От страна на Областна администрация на Софийска област незабавно беше назначена комисия, която съвместно с представители на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" посетиха двете села. Комисията направи оглед и на ВЕЦ "Калето", към язовир "Жеков вир".

Мизия поиска удължаване на бедственото положение

Местната власт в тежко пострадалия след наводнение град Мизия са поискали бедственото положение в населеното място да бъде удължено с о...

При огледа е установено, че в с. Петрич водите на р. Тополница преминаваща през селото са излезли от коритото си и са залети мазета на сгради намиращи се в непосредствена близост до реката. Екипи на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са в готовност да окажат необходимата помощ. В с. Карлиево придошлите води в реката преминаваща през селото са отнесли малка подпорна стена и водосток.

Областна администрация на Софийска област поддържа непрекъсната координация с ОД МВР – София, Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" , АПИ, кметовете на общини от Софийска област и др. отговорни институции за обстановката в областта.

Днес, 04.09.2014, със заповед на кмета на община Златица беше отменено бедственото положение в село Карлиево.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com