ЧЕЗ: Близо 20 хил. клиенти са без електричество

10666
ЧЕЗ: Близо 20 хил. клиенти са без електричество
Снимка: БГНЕС

Към 16 ч. днес потребители без електрозахранване са 8 хил. клиенти от 7 общини в Област Видин, 1450 клиенти от 2 общини в Област Враца и 10 хил. клиенти от 7 общини в Област Монтана. Броят на абонатите без ток варира постоянно вследствие на ремонтно-възстановителните дейности. Това става ясно от сводката на електроразпредително дружество ЧЕЗ.

От там допълват: "Уверяваме, че продължаваме да работим без прекъсване, но се надяваме и времето да бъде на наша страна, тъй като всички сме безсилни пред природата".

От ЧЕЗ обещават, че до края на деня във Видинско ще има ток

До края на деня се очаква да бъде възстановено електрозахранването в Област Видин. Това заяви Виктор Станчев, директор „Експлоата...

Обстановката е динамична и непрекъснато се късат нови проводници и падат стълбове. В някои райони ледът върху тях достига 10 см., а натрупаният върху него сняг води до огромна и непосилна тежест за всяко подобно съоръжение. На места температурите се повишават и падащият със сила лед предизвиква нови аварии, обясняват от електроразпределителното дружество.

От началото на аварийната обстановка са подмени над 75 стълба от електропроводите, захранващи населените места в Северозападна България. Все още не са обобщени нанесените щети и подменените съоръжения в самите селища. Подмени са 70 000 метра скъсани и повредени от тежкия лед проводници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Отиде си именит пловдивски писател
Отиде си именит пловдивски писател

Големият пловдивски писател Здравко Попов ни напусна на 85 -годишна възраст. Тъжната новина за неговата кончина съобщи съпругата му - актрисата...