ЦИК прие 45 хиляди заявления за гласуване зад граница

1234
ЦИК прие 45 хиляди заявления за гласуване зад граница
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Почти 45 000 са приетите заявления за гласуване в чужбина на предстоящите предсрочни парламентарни избори. За сравнение, на президентските избори миналата година молбите бяха около 36 хиляди.

Само 1 807 са заявленията, подадени чрез дипломатическите и консулски представителства. Всички останали са получени по електронен път. Кандидатите за гласуване ще бъдат предварително записани в избирателните списъци с цел улеснение на изборния процес и ще подават само декларация, че не са гласували и няма да гласуват на друго място.

БНБ ще печата бюлетините за предсрочния вот

​7 са партиите, които имат право на медиен пакет в размер на 40 000 лева, коалициите са 8, като само една от тях няма право на медиен п...

Заявленията във Великобритания са 5 260, в Испания 3 009, в Германия 2 755, в САЩ близо 2 800. 19 хиляди заявления идват от Турция.

На 4-ти март Централната избирателна комисия ще приеме решение за броя на секциите, в които ще се гласува в чужбина и къде ще бъдат разположени те.

Говорителят на комисията Камелия Нейкова съобщи:

Тези избиратели, които са подали заявления ще бъдат предварително включени в списъците, така че няма да се губи време. Декларацията, която трябва да подадат единствено е, че не са гласували и няма да гласуват на друго място.

ЦИК заличи регистрацията на четирима кандидати за депутати

Централната избирателна комисия заличи регистрацията на четирима кандидати за народни представители. Това става ясно от решение, публик...

Александър Андреев съобщи, че в две държави Турция и САЩ, кандидатите да гласуват надвишават разрешените от закона 35 секци.

По отношение на Република Германия, германската държава не разрешава гласуването извън дипломатическите и консулските представителства. В тази връзка ще бъдат разкрити брой секции, който да позволява на тези места да се гласува от българските граждани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com