ДАНС погна любовниците на мафиотите

22256
ДАНС погна любовниците на мафиотите

Оперативно дело "Държанка", в което се съдържа информация за любовниците на знакови мафиотски босове и авоарите, които гангстерите управляват чрез половинките си, е отворено преди 4 м. от службите за сигурност, предаде КРОСС.

Разработката представлява нещо като картотека на ВИП метресите на мафията, а със събирането на информация са се заели служителите на БОРКОР, службата за сигурност ДАНС и икономическото звено на ГДБОП. Инспекторите на НАП също подават необходимата информация, твърди вестник "Всеки ден".

В списъка е шефката на застрахователната компания "Лев Инс" Ива Павлова, която от години живее без брак с Алексей Петров. Според вестникът чрез любовницата на Алексей Петров са препрани близо 70 милиона лева за последните 4 години. От 14 години Трактора е официално женен за някогашната продавачка на обувки от завод "Кавалер" - Габрово Мариана Игнатова.

На второ място в списъка е класирана Моника Добринова. Тя се разведе с Евелин Банев-Брендо през 2007 г. Фиктивният развод обаче позволява на Моника да върти милиони през офшорни дружества, които включват дори туристическата империя на заловения в операция "Кокаинови крале". Любовницата на Брендо управлява морския комплекс Оазис в курортното селище Лозенец, 5-звездния хотел "Ле Фльор" в центъра на София.

Друга от любовниците - Милкана е жената до Младен Михалев-Маджо. Възможно е той да бъде привлечен като обвиняем в делото "Софийски имоти". Милкана е до Маджо вече 10 години, а заради нея той изостави съпругата си Елена и дъщеря си. Милкана е бивша съпруга на внука на Добри Джуров и от години живее в Швейцария в палат на брега на Женевското езеро.

В списъка попада и Силви Панагонова, вдовица на убития легендарен бос на СИК Милчо Бонев - Бай Миле. Ганстерската вдовица се занимава с бизнес, главно туроператорство, ресторантьорство и търговия. Заедно със сестра си Ива, препират милиони, твърдят от "Всеки ден".

Редактор: Калина Здравкова

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com