Дарителска програма помага за съхранение на природното ни и културно наследство

22529
Дарителска програма помага за съхранение на природното ни и културно наследство

До 15 ноември можете да кандидатствате за финансиране на свой действащ проект за съхранение на околната среда и природните ресурси, или  културната ни съкровищница и националната памет на България. Това е крайният срок за участие в Дарителската програма за опазване на природното и културно наследство у нас, която от 1996 г. насам осигурява средства и популярност на инициативи с грижа за природното многообразие и културно-историческата идентичност на страната ни.

Основна цел на конкурса е да издири и подкрепи стойностни проекти, както и да насърчи социалната ангажираност в двете важни направления – екология и култура. Програмата целенасочено поощрява също детско и младежко участие.

Хиляди птици от редки видове загнездиха на острова на Поморийско езеро

Огромен успех бе отчетен от специалистите на „Зелени Балкани” по отношение на новоизградения остров за гнездене и почивка н...

Попълнен кратък формуляр, заедно с приложени илюстративни материали, изпратени до координационния център в София, бързо и лесно осигурява кандидатстването в Дарителската програма. Регламентът и формулярът за участие са публикувани на сайта www.motopfohe.bg. Важно условие е проектът-кандидат да е в процес на реализация към момента на подаване на документите. Авторите може да са също деца и младежи на възраст до 18 години, като се изисква да участват в конкурса под ръководството на пълнолетни лица.

Оценката се извършва от експертно жури с председател д-р Петър Янков от Българското дружество за защита на птиците и членове – представители на министерствата на околната среда и водите, културата, науката и образованието, както и на организацията WWF България.

Общият награден фонд за 2013 г. е в размер на 20 000 лв. Компанията-организатор Мото-Пфое приема неограничен брой проекти. Ще бъде отличен един национален победител и ще се присъдят до две поощрителни награди.

Крайният срок за подаване на документи за участие е 15 ноември 2013 г. Информация може да се получи на тел. (02) 9842 257, 9842 269, 9842 273 и на contacts@motopfohe.bg.

Еврокомисарят по околна среда идва на посещение в София

На 24 и 25 юни Янез Поточник, член на Европейската комисия, отговарящ за околната среда, ще бъде на официално посещение в България, съо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com