Десетият фермерски пазар на Lidl е този уикенд в София

8241
Десетият фермерски пазар на Lidl е този уикенд в София
Снимка: Lidl

Десетият за тази година фермерски пазар на Lidl ще се проведе на 15, 16 и 17 септември в София, на ул. „Ладога„ 3, Красно село. Представители на 14 ферми ще предлагат богато разнообразие от родни продукти, като петима от производителите участват за първи път.

Акцент в десетия пазар ще бъде новото попълнение в лицето на Ралица Петкова от Благоевград. Тя ще представи богата гама от пчелни продукти с бранда „Меривел“, сред които и звездата в нейния асортимент – мед от трънка. Медът, който пчелите правят от този храст, е с нежен аромат и с изключително лек вкус, казва Ралица. „Този мед е специфичен за региона. Навремето бабите са правили чай за кашлица от плодовете на трънката, позната още с името Христов храст“, споделя още потомствената пчеларка, която е изключително щастлива да участва във фермерските пазари на Lidl. Ралица е приела запознаването на хората с живота на пчелите за своя мисия и дори изнася образователни часове по темата в училищата. Казва, че любим на децата, дори на онези, които не обичат мед, става именно медът от трънка.

Сред добре познатите участници са Mr. Хляб с различни ръчно приготвени хлябове, „Риламес“ с вкусните си месни продукти, Бисер Кьосев от село Левуново с пивките вина „Мелнишки пирамиди“. Няма да липсват производители на сезонни плодове и зеленчуци, ядки, мед и пчелни продукти. Яни Андреев от село Козлец ще предложи мед и грозде, Илияна Стоилова от село Крум – батати, пъпеши и пъщернак, а Петър Ненков от град Айтос – ядки и сушени билки. Посетителите ще имат възможност да се докоснат също до билковите тинктури на „Билка чудодейка“, гр. Пазарджик, както и до натуралните сапуни с био шафран, магарешко мляко и масло от бял трън на девинската фирма „Шафран Делукс“. Елизабет Петрова от София ще участва с красивите си произведения от вълна и арт бижута.

Фермерските пазари на Lidl са част от последователната политика на веригата в подкрепа на родните производители, за които участието е напълно безплатно. Компанията не само предоставя своите паркинги, но поема и всички разходи по организацията и комуникацията на събитията. В досегашните над 40 издания на пазарите над 140 фермера от 74 населени места са предложили на посетителите богато разнообразие от свежи сезонни зеленчуци, био продукти,  хлебни и месни изделия, както и мед, вино и билкови тинктури, като всяка година броят на производителите и посетителите се увеличава, а разнообразието става все по-голямо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com