Детските градини в Тетевен остават затворени до 23 септември

12457
Детските градини в Тетевен остават затворени до 23 септември
Снимка: Getty Images / Guliver

Детските градини в Тетевен остават затворени до 23 септември заради липса на доставчик на хранителни продукти, съобщи за БТА изпълняващият длъжността кмет Десислав Цветанов.

Вече са избрани фирмите за доставка на хранителни продукти, но трябва да изтече 4-дневният рок за обжалване, преди да се сключат договори с тях.Дотогава без хранителни запаси може да остане социалният патронаж, който не е спирал работа и обслужва възрастни и специализирани домове. Запасите обаче може да свършат, допълни кметът.

Последното класиране за детските градини в Пловдив е на 28 август

Последното класиране за детските градини в Пловдив е на 28 август, съобщиха от общината. Резултатите от класирането на 12 август вече и...

Детските и социалните заведения на 1 септември не отвориха врати, заради липса на доставчик на хранителни продукти. Цветанов тогава заяви, че договорът на досегашния е изтекъл на 26 август, а нова обществена поръчка не е направена, тъй като от ДАНС са иззели документацията на кандидатстващите пет фирми. Единствената възможност бе удължаване на договора с досегашния доставчик за още шест месеца, но фирмата отказала.

Затова Цветанов преминал към процедура за договаряне без обявление. Тя обаче подлежи на предварителен контрол от Агенцията по обществени поръчки за законосъобразност. От там все още липсва становище, но въпреки това в общината са постъпили три оферти на фирми. Комисия, назначена от кмета, е избрала за доставка на хляб и хлебни изделия ловешка фирма, а за останалите продукти - луковитска.

До 22 септември е срокът за обжалване.Във връзка с доставката на храна на детските градини през март срещу кмета на общината Милен Милев и неговия заместник Детелин Пърлев бяха повдигнати обвинения за длъжностни престъпления.

 

Странните икономически зависимости във Видин

Имало е доста преписки и сигнали за действията на кмета на Видин Герго Гергов по отношение на съмнителните действия на общината –...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com