Дянков даде бус на румънски контрабандисти за катафалка в Русенско

5321
Дянков даде бус на румънски контрабандисти за катафалка в Русенско

Бус на румънски контрабандисти вече официално ще служи за катафалка в Община Сливо поле.

По предложение на митницата в Русе той е предоставен от министъра на финансите Симеон Дянков и преди седмица е бил предаден от русенския митнически директор Веселин Георгиев на кмета на Сливо поле Георги Големански, предаде БГНЕС. Превозното средство ще бъде официално регистрирано в "Пътна полиция" като траурна кола днес.

Микробусът Мерцедес "Бенц", с който румънски контрабандисти са пренасяли цигари и алкохол, е задържан на ГКПП-Дунав мост на 8 юни заедно с пътуващите в него двама румънски граждани. В автомобила митническите служители са открили близо 4 бака и половина цигари, без български акцизен бандерол и с надпис "duty free".

Освен тях в микробуса са открити и 45 бутилки коняк с колекционерска стойност, отново без бандерол. По експертна оценка цената само на една бутилка коняк от този тип е около 600 британски лири на международния пазар. Общата стойност на превозваните контрабандни стоки възлиза на около 17 000 лева. По случая е било заведено дело, а след едномесечен престой в русенския следствен арест двамата обвиняеми румънци са подписали споразумение с прокуратурата. На 5 юли те са напуснали страната с 3-годишни условни присъди с 5-годишен изпитателен срок, а автомобилът, с който са пренасяни безакцизните стоки, е бил отнет в полза на държавата.

За тази година това е трети автомобил, иззет в резултат на работата на Митница-Русе и предоставен за обществени нужди на други институции, информират от митническото ведомство.

Редактор: Ивайло Кючуков

По-малко нелегални цигари на пазара

С около 8% е намалял контрабандния пазар на цигари в страната. Към края на първото полугодие нелегалната търговия заема около 15% от па...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com