Днес отново ще е облачно и ще вали

13509
Днес отново ще е облачно и ще вали
Снимка: Thinkstock

Днес вятърът временно ще се ориентира от северозапад, с него ще проникне малко по-студен въздух и на места в Предбалкана и високите котловинни полета към края на нощта и в сутрешните часове дъждът ще се примесва със сняг. Минималните температури ще са от 1° до 6°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Георги Цеков, дежурен синоптик. Отново ще е облачно и ще вали дъжд. По-значителни количества валеж се очакват в Северна България. Следобяд от югоизток валежите ще започнат да спират, а по-късно и облачността да се разкъсва. Дневните температури, в сравнение с днес, ще се понижат и максималните ще са между 6° и 11°.

Над Черноморието ще е облачно и ше превалява дъжд. След обяд валежите ще отслабнат, а привечер временно ще спрат. По северното крайбрежие ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури от 8° до 11°.Температурата на морската вода е 6°-7°, вълнението на морето ще 3-4 бала.

Най-много дъжд се е изсипал в Сандански

През последното денонощие най-много дъжд е валял в Сандански – 20 л/кв. м, съобщиха от НИМХ. Вече трети ден продължава дъждовнот...

В планините ще превалява сняг. Вятърът ще е до умерен, предимно от север. Върховете и билата ще са в облачния слой. Максимална температура на 1200м.н.в. около 3°, на 2000° метра – минус 2°.

В петък ще бъде предимно облачно, в равнините с намалена видимост. С прекъсвания ще превалява дъжд, в планините – сняг; в нощните часове и рано сутринта по високите полета и в Предбалкана дъждът ще преминава временно в сняг. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 1° и 6°, максималните – между 7° и 12°. През почивните дни от север-североизток ще започне да прониква студен въздух и температурите слабо ще се понижат. На места ще има слаби превалявания от дъжд.

 

 

Най-много сняг натрупа на връх Рожен

Най-значителна е снежната покривка на връх Рожен - 46 сантиметра,  съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com