Днес преди обяд ще има и слънчеви часове

8849
Днес преди обяд ще има и слънчеви часове
Снимка: Thinkstock

Днес преди обяд ще има и слънчеви часове, но от югозапад, още към края на нощта, ще започне ново увеличение на облачността, отначало предимно висока и средна. По-късно през деня тя ще се вплътни и на места, главно в югозападната половина от страната, ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток.

Дневните температури ще са малко по-високи - между 20° и 25°, в София 20°. На повече места ще са преваляванията в Южна България през нощта срещу сряда. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анастасия Стойчева.

Предимно слънчево, по-голяма е вероятността за градушки в източната половина от страната

Днес преди обяд над много райони ще е предимно слънчево, но около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и ще им...

Над Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд и там облачността ще се увеличи, но ще се задържи без валеж. След пладне ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури по крайбрежието ще са до 20°-21°. Температурата на морската вода е от 15° в най-северните райони до 20° - в крайните южни. Вълнението на морето ще бъде 1 бал.
Над планините от югозапад облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще превалява дъжд, на повече места в планините от Южна България и в Западна Стара планина.

Отначало южен, вятърът ще се ориентира от югоизток и до вечерта ще се усили. Максимална температура на 1200 метра - около 13°, на 2000 метра: 6°-7°.

В сряда над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време, с превалявания, на места с гръмотевици. През следващите дни ще има и слънчеви часове, но остават и условията за краткотрайни валежи и гръмотевици, главно след обяд. Температурите ще бъдат по-ниски от обичайните, но постепенно ще се повишават и към петък ще са между 22° и 27°. Вятърът отначало ще е от изток-североизток, а в петък - от северозапад-север.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com