Днес в Сливен започна националният фестивал на детската книга

13451
Днес в Сливен започна националният фестивал на детската книга
Снимка: dariknews.bg

Националният фестивал на детската книга започна днес в Сливен, съобщи Радио " Фокус". Това е ХVІ-то поред издание на книжния форум и тази година той за втори път е под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова.

Една от най – интересните прояви ще бъде представянето на първата детска интерактивна книга. Тя е на Божана Апостолова, „Малката Божана в подводния свят”. Презентацията ще се състои по време на кръгла маса с международно участие посветена на темата „Децата и четенето между традиционната и електронната книга”.

111- я Празник на розата в Казанлък започва с конкурс-спектакъл за избор на „Царица Роза 2014”

Проявите от програмата на 111- я Празник на розата ще бъдат открити с конкурс-спектакъл за избор на "Царица Роза 2014" , съобщи Сребра ...

Открита бе и изложбата „Илюстрации” на художника Борис Стоилов, който е насител на Националната награда „Константин Константинов” в категория „Илюстратор”.

В 17.00 часа е откриването на изложбата „Театрални кукли на любими литературни герои”. Там ще се състои и награждаването на отличените участници в третия национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои.

На 8 май в 17.30 часа в Драматичен театър „Стефан Киров” ще бъде официалната церемония по връчване на Националната награда „Константин Константинов” за принос в книгоиздаването за 2014 година, а по – късно ще се състои и тържествен концерт.

На 9 май е официалната церемония по награждаване на участниците в националния литературен конкурс „История на един търсач на вълшебства” и националния пленер за детска рисунка на тема „Рисувани вълшебства”.

Tiesto ще разтресе Терминал 2

Прогнозите за предстоящото лято предупреждават за бурни и гигантски приливни вълни от световноизвестни артисти у нас. Като основен при...

Тази година пленерът има рекорден брой участници около 300, а във фестивала ще има засилено международно участие. Вицепрезидентът Маргарита Попова определи фестивала като празник на словото и мястото му е именно в Сливен, където е пламнала възрожденската искра.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com