До 6 г. затвор може да получи Октай Енимехмедов

18437
До 6 г. затвор може да получи Октай Енимехмедов

На Октай Енимехмедов ще се повдигнат обвинения по чл. 325 и чл. 144 от Наказателния кодекс за хулиганство с особен цинизъм и дързост и за закана за убийство, заяви зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, предаде БГНЕС.

За хулиганство с особен цинизъм и дързост наказанието, което се предвижда е до 5 години затвор, а за закана за убийство максималното наказание е 6 години затвор, така максималната присъда, която би могъл да получи Октай Енимехмедов е 6 години затвор.

Заключението на една от експертизите е, че от теоретична гледна точка при разстояние от 15 до 50 сантиметра е възможно да се стигне до повърхностни наранявания и дори при различни по тежест увреждания на очите или ухото от страната на изстрела. Балистичната експертиза показва, че става въпрос за газов пистолет с газови и сигнално-звукови патрони. Пълнителят е бил технически неизправен, но оръжието е било годно да произвежда изстрели. По смисъла на закона, това се явява негоден предмет за извършване на убийство, коментира зам.-главният прокурор.

"Предстои разпит на Ахмед Доган. След изготвянето на заключението на фототехническата експертиза и разпитите на свидетели ще се прецени дали да се образува наказателно производство срещу упражнилите насилие върху Октай Енимехмедов. Не изключвам възможността да бъде образувано наказателно производство и срещу тези лица", каза още Сарафов.

По-рано на пресконференцията в МВР Неделчо Стойчев, директор на Института по психология в МВР заяви, че "Октай Енимехмедов се възхищава на Ахмед Доган като един ерудиран човек, но смята, че с поведението си Доган вреди на България, на българското общество".

В квартирата му има българското и европейското знаме, той е изключително педантичен и подреден. Октай има и голям интерес към службите. Той проявява интерес към службите и начините, по които те функционират. Той каза: "Гледайте филма "Долината на вълците". И "Капитан Петко войвода" е гледал, разказа още Неделчо Стойчев. Октай дори изрязвал букви от вестниците, за да изгради послания за самовнушение. Един от тях е "трябва да действаш сам", заяви Неделчо Стойчев, директор на Института по психология в МВР.

Октай не е споделял това, което смята да извърши. От неговите познати никой не е знаел къде се намира квартирата му.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com