Домусчиев отвърна на Божков, закани се на bTV

8390
Домусчиев отвърна на Божков, закани се на bTV
Снимка: БГНЕС

Собственикът на Нова телевизия Кирил Домусчиев не закъсня да отвърне на твърдението на Васил Божков, че е бил изнудван да сключи "златен договор" за реклама на "Национална лотария" в ефира на Нова. Освен това, собственикът на Нова телевизия обърна поглед и към конкурента bTV - заради рекламен договор с Българския спортен тотализатор (БСТ).

С изявлението си, Домусчиев реално не отрича думите на Божков, но акцентът е как Божков плащал много за реклама, защото иначе бизнесът му няма да е възможен и го е правил още преди собствеността на Нова телевизия да бъде сменена, при това със "значително по-големи суми", без да има конкретика. Припомняме, че Божков каза за 240 000 000 лева с ДДС за 10 години.

Домусчиев обаче отделя повече внимание на bTV - защото имало клауза в техния договор за реклама с БСТ, според която Тотализаторът бил ограничен да сключва договор с Нова. Затова и Домусчиев се закани да сезира КЗК.

"Винаги в бизнеса си съм спазвал законите и необходимата етика в отношенията. Това е видно и в паметната записка. Факт е, че много години преди покупката от мен на Нова, Божков е плащал за реклама и ПР в телевизията значително по-големи суми (първият договор е от 16.07.2012 г). Неговият бизнес без реклама е невъзможен. Публичното предоставяне на записката е манипулация и стъпка, която издава бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков, на което ниво не бих желал да сляза и затова спирам дотук!

Добавям само, че “Нова Броудкастинг груп” ще сезира Комисията за защита на конкуренцията за договора на “БТВ медия груп” с Български спортен тотализатор (БСТ ).

От предоставена публична информация става ясно, че в контракта е записана изрична клауза за ограничаване правото на тотализатора да преговаря и сключва договор с “Нова Броудкастинг груп”.

Твърдя, че подобни ограничения върху държавна компания (БСТ) от страна на частна (“БТВ медия груп ”) е недопустимо и скандално! Сега разчитам на компетентното мнение и реакция на отговорните институции в България".

От bTV коментират, че статуса на Домусчиев се насочва в съвсем друга посока, "като от нея се разбира, че по публикация на скандалния сайт „Блиц“, телевизията му е намерила основание да се жали в КЗК".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Свещеник в гладна стачка заради касирания избор в Сливенската епархия (СНИМКИ)

Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг

Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Светият Синод избира наместник-председател

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com