Достъпът до плажовете на "Русалка" още е ограничен, сигнализира кметът на Каварна

27465
Достъпът до плажовете на "Русалка" още е ограничен, сигнализира кметът на Каварна
Снимка: iStock/Guliver

Въпреки че Върховната административна прокуратура /ВАП/ установи ограничения достъп до морски плажове „Русалка - бейби плаж“, „Русалка - централен“ и „Русалка - каяк“, реално няма промяна в достъпа до тях. Казусът е вече на година. Този юли дружеството, което сложи КПП-тата беше санкционирано с 5 000 лв. Днес бариерите са вдигнати, но ограничения се налагат по-навътре в друг имот, сигнализира пред БНР кметът на Каварна Елена Балтаджиева.

Въпреки издадената кметска заповед в „Русалка“ ограниченото придвижване в района остава. Балтаджиева съобщи, че предстои да издаде нова заповед за премахване на КПП-то към френската част на курорта в "Птичия залив". Община Каварна ще премахне съоръжението, тъй като фирмата, потърсена да извърши тази дейност е отказала.

5000 лева глоба за дружество, ограничило достъпа до морски плажове „Русалка”

Върховната административна прокуратура /ВАП/ се самосезира по информация в средства за масово осведомяване през 2019 г. за ограничаване...

"Издадох заповед за премахване на незаконно поставените съоръжения. В определения период от 30 дни установихме, че едната бариера е премахната, но КПП-то в посока френската част все още стоеше, макар бариерата да бе премахната. Проверката установи, че бариерите вход-изход за целия комплекс са премахнати, но преместени по-навътре в друг имот. Оказва се, че попадаме в обхвата на друга процедура. Целта е да се протака, докато сезонът свърши.", казва кметът.

В момента там продължават да се събират такси въпреки разпорежданията.

"Шест лева на човек за гривна е цената да преминеш във френската част на курорта. На касовия бон пише гривна, а няма концесионер, няма шезлонг, няма чадър, но каквото и да има, няма как да се взимат пари. Всички чадъри и шезлонги са доста по-нагоре от плажната ивица. Хората вървят до там и плащат за нищо. Това е най-големият проблем и мисля, че държавата трябва да се намеси.", коментира Балтаджиева.

Шест лева е цената на паркинга в морския курорт. Юридическото лице, което стопанисва паркинга е различно от това, което управлява "Русалка", уточни каварненският кмет: "Събира се такса паркинг, а в същото време колите паркират в спортни площадки. Голяма част от имота не е на тези собственици, което означава че не е логично да се събира такса паркинг."

Прокуратурата ще разследва законна ли е бариерата пред плажовете на Русалка

По разпореждане на министъра на туризма Николина Ангелкова ще бъде сезирана прокуратурата за ограничаване на достъпа към плажовете на Р...

Кметът на Каварна Елена Балтаджиева е уведомила Министерство на туризма и Министерството на земеделието и храните, тъй като голяма част от земята е собственост на Държавен горски фонд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...