Държавата дава безвъзмездно дърва за огрев на пострадали от наводнения

14351
Държавата дава безвъзмездно дърва за огрев на пострадали от наводнения
Снимка: БГНЕС

На редовното си заседание утре (18 февруари) Министерският съвет ще приеме решение за предоставяне безвъзмездно дърва за огрев на жителите в населени места от Северозападна България, пострадали през наводненията през настоящата година и имащи необходимост от дърва за огрев през отоплителен сезон 2014/2015 година.

Освен това ще бъде позволено на министъра на земеделието и храните да създаде организация за осигуряване на дърва за огрев на МВР във връзка с изпълнение на допълнителни мерки за повишаване на готовността за реагиране при очакван засилен миграционен натиск по границите на Република България.

В дневния си ред министрите ще разгледат общо 15 точки, като сред тях са и приемане на план за действие за 2015 г. в изпълнение на Националната стратегия за учене през целия живот за периода 2014-2020 г., както и решение за отпускане на персонални пенсии по Кодекса за социално осигуряване.

Ще се обсъжда и приеме и проект на решение за одобряване на проект на споразумение по въпросите, свързани с финансирането на Национална програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради и изплащането на безвъзмездната финансова помощ между правителството на Република България, представлявано от министъра на финансите и министър на регионалното развитие и благоустройството и "Българска банка за развитие" АД.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com