Държавата отпуска 350 хил. лв. за ремонт на два православни храма

3413
Държавата отпуска 350 хил. лв. за ремонт на два православни храма

350 хил. лв. допълнителни разходи за ремонт на православни храмове одобри правителството на заседанието на Министерския съвет днес. 300 хил. лв. от тях са предвидени за катедралния Западно и Средноевропейската епархия „Св. цар Борис Покръстител“ в Берлин. Останалите 50 000 лв. са за строителни дейности в Църногорския манастир „Св. Св. Безсребърници и Чудотворци Козма и Дамян“ в село Гигинци.

Парите са по бюджета на Министерския съвет за 2015 г. Те се осигуряват за сметка на предвидените по централния бюджет и са за ремонт на православни храмове.

Монтират СОТ и камери в храмовете във Видинско

Подготвена е програма за организиране на охранителна система във всички храмове на Видинска и Кулска духовни околии. Това каза за "Фоку...

Припомняме, че тази година се състоя официалното откриване на изцяло ремонтирания Гигински манастир. За неговото реновиране бяха отпуснати 700 хил. лв. Сега правителството прие още 50 хил. лв. за строителни дейности.

Манастирът често присъства в списъците с храмове, на които държавата отпуска пари още от времето на кабинета "Станишев". Правителството на Бойко Борисов неколкократно дава средства.

Основен ктитор на Гигинския манастир е банкерът Цветан Василев. Заради помощта му в ремонтите на храма, той беше изографисан в манастира заедно със съпругата си. Това провокира протести и недоволство в социалните мрежи и Василев сам поиска изображението да се премахне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com