Държавната администрация - пълна с "калинки"

16672
Държавната администрация - пълна с "калинки"

В държавната администрация е пълно с "калинки" - този извод, подкрепен с цифри, беше направен от редица министри в сегашното правителство.

Според земеделския министър Димитър Греков в неговото министерство от общо 265 служители само един е започнал работа след като е спечелил конкурс. Засега Греков няма да уволнява никого, но обяви, че очаква неправомерно назначените сами да подадат оставки.

14-та заплата в Агенцията по обществени поръчки

Агенцията по обществени поръчки е осигурила солиден бонус за чиновниците си. Държавните служители ще вземат 13-а и 14-а заплата заради ...

В правосъдното ведомство пък около 60 служители били назначавани извън закона по няколко пъти, обясни министър Зинаида Златанова, цитирана от Нова телевизия. Златанова е получила доклад от служебното правителство за 86 неправомерни назначения, като в това число влизат тези, които са назначавани по няколко пъти.

В Министерството на образованието също са констатирани сериозни нарушения, съобщи Анелия Клисарова. Хора са назначавани на непълен работен ден - от седем часа и половина. За целта не било задължително те да са се явявали на конкурс. Така в една от дирекциите броят на чиновниците от четирима се увеличил до 90 души.

Част от тези служители вече са загубили работата си. Друга част ги очаква същото. Министрите обещават да не закачат хората, които все пак отговарят на критериите и наистина са специалисти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com