ЕК се стресна, че ще спираме Македония за членство

15572
ЕК се стресна, че ще спираме Македония за членство

Европейската комисия прояви неочаквана нервност след изказване на външния ни министър Николай Младенов.

В Брюксел дори стигнаха до догадка, че България има намерение да блокира преговорите на Македония за еврочленство. Повод за това станаха думи на Младенов в парламента, че ще вземем решение дали да подкрепим Скопие в зависимост от поведението на македонското правителството.

Ромски неволи в Белград и Скопие

Сръбски и македонски роми масово се изнасят към Западна Европа, където подават молби за убежище. А до получаването на отговор, който ч...

"За пръв път по такъв открит и публичен начин България изразява резерви към започването на преговори за членство с Македония", коментира европейски представител, цитиран от "Труд".

Actualno.com припомня, че точните думи на министър Младенов бяха:

България е страната, която има най-голям интерес от това Македония да извърви своя път към ЕС, изпълнявайки критериите, които са заложени в европейското законодателство. Сигурността на тази държава, стабилността на нейното общество и развитието на нейните граждани е в интерес на целия регион.Нашата подкрепа за процеса на европейска интеграция е конструктивна и се основава на общото ни виждане, че всички наши съседи от Западните Балкани трябва да бъдат част от ЕС. Същевременно България стриктно ще придържа към принципите, че това зависи от цялостното изпълнение на критериите за членство, сред които фигурира и принципът за развитие и поддържане на добросъседски отношения.

 Редактор: Ивайло Кючуков

Скопие ще прави панорамно виенско колело

Скопие ще търси инвеститор за изграждането на панорамно виенско колело с придружаващите го обекти и мостове, които ще бъдат издигнати м...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com