ЕК следи промените в законодателството в България за борба с корупцията

1168
ЕК следи промените в законодателството в България за борба с корупцията
Снимка: iStock/Guliver

Европейската комисия следи промените в законодателството в България за борба с корупцията. Това заяви вчера (4 януари) говорител на институцията в отговор на журналистически въпрос за наложеното от президента Румен Радев вето върху Закона за противодействие на корупцията.

В последния доклад от ноември миналата година по механизма ЕК отново призова България да ускори борбата с корупцията. „Oтправихме много ясни препоръки“, добави говорителят. 

Депутатите приеха окончателно Антикорупционния закон

Народното събрание прие Антикорупционния закон. Антикорупционният орган ще бъде Комисията за противодействие на корупцията и за отнем...

"Законодателните промени в България са в ход, ние ще ги проследим и след това, към края на 2018 година, отново ще оценим напредъка. Така, че ние продължаваме да работим заедно с българското правителство в борбата срещу корупцията", заяви Мина Андреева, говорител на ЕК.

„Работим тясно с правителството и по подготовката на председателството на Съвета на ЕС. На 8 ноември българското правителство посети ЕК и председателят на комисията Жан-Клод Юнкер изрази задоволство от подготовката. Еврокомисарите ще пътуват следващата седмица до София за официалното откриване на председателството“, отбеляза още говорителят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com