Експерти съветват: Как да се преборим с вредите от замърсения въздух и алергените

1858
Експерти съветват: Как да се преборим с вредите от замърсения въздух и алергените
Снимка: Милена Славкова/Actualno.com

Дискусия, свързана с вредите от замърсения въздух у дома като основен фактор за предизвикването на алергии, хронични проблеми и вреди върху здравето, се проведе днес в Южния парк.

Модератор на дискусията бе телевизионната водеща и майка Ирина Тенчева, а основни участници в нея бяха проф. Коста Костов - завеждащ клиниката по белодробни заболявания във Военномедицинска академия и проф. Тодор Попов - началник на отделението по респираторна алергия и атопия в УМБАЛ "Александровска".

Всички алергени са вредни за малките деца. Въпросът е да сведем алергените до минимум, така че да не ограничим неприятните симптоми. Много важно е да могат да отстранят косъмчетата от котката. Те са много малки и незабележими. Котката е животното, което отделя много силен и активен алерген. Това заяви проф. Коста Костов.

"Зелените": Мръсният въздух убива повече хора на ден от тероризма

Замърсеният въздух в България убива 50 души на ден. Това стана ясно по време на пресконференция на "Зелените". Данните бяха изнесени о...

Има и класически алергени, които са навсякъде във вътрешната среда, където могат да се развиват акарите. Микроакарите ги има в завивките у дома и не само. Съществуват и големи акари. Те създават една алергенна среда около себе си, най-вече в спалните у дома. Съответно успяват с екстрементите си да алергизират средата. Двигането на прах засилва алергените, допълни той.

Може да се направи експеримент, с който да се измерва възпалението, което предизвикват частиците в белият дроб. Всички хронични белодробни и хронични болести са свързани с възпаление от алергичен или инфекциозен тип. Това възпаление може да се измерва с уреди, ако се измери температурата на въздуха, който минава покрай това възпаление може да се хване по-лесно възпалението. Тепърва ще се разработват варианти за пречистване на качеството на въздуха в дома на всеки гражданин, заяви от своя страна проф. Тодор Попов.

Дискусията бе организирана от Phillips Bulgaria по повод представяне на нова продуктова категория пречистване на въздуха PHILIPS COMBI 2В1. По време на събитието бе направена демонстрация на уредa, който работи по немска технология с хепа филтър и филтър с активен въглен и пречиства до 99.9% от бактериите, вирусите, фините прахови частици, алергени, газове и миризми у дома.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прокуратурата е поставена под пълен контрол: Магистрати недоволни от реформите в Конституцията

Намаляват скоростта на магистралите у нас

Отбелязваме 145 г. от приемането на първата българска Конституция

„Написах ти писмо": МВР започва национална кампания за пътна безопасност

Прогноза за времето - 16 април 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 15 април 2024 г.

Ето как ще разпознаваме българското агнешко месо за Великден

Аз избирам да бъда щастлив! (ВИДЕО)

Подготвят промени в Закона за пазарите

"На прав път към Шенген": Стоянов показа на германския вътрешен министър как пазим границите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com