Емил Ефтимов за падналия изтребител: Намерен е биологичен материал

3728
Емил Ефтимов за падналия изтребител: Намерен е биологичен материал
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Намерен е биологичен материал и предстои да излезе ДНК експертизата, заяви на брифинг във Варна адмирал Емил Ефтимов. Операцията по издирването на падналия изтребител в Черно море край Шабла продължава.

Ефтимов допълни, че до този момент са намерени части от отломки. Сред тях е намерен и биологичен материал, който е предоставен за изследване. Действията са насочени към откриването на черната кутия. На базата на анализа на отломките търсенето е в района, където минният ловец извършва изследванията на подводни обекти.

Появи се нова версия за инцидента с МиГ-29 в Черно море

Разследвайки общата ситуация на учението, неговото провеждане, пускане на светлинната цел от друг самолет, забелязваме увеличена вертик...

Тази сутрин са потвърдени 2 контакта. Технологично тези действия се извършват със сонари със страничен обхват. Свързахме се с фирми в морския бранш, които разполагат с такава техника. Не се знае кога ще приключи, ще продължим, докато не предоставим достоверна информация. В момента започна прехвърляне на средства към назначения район, добави Ефтимов.

Контраадмирал Кирил Михайлов заяви, че в района на инцидента работи минният ловец Цибър. Започваме работа съвместно с организации и фирми. В надпревара сме с времето. Морската среда е агресивна и черната кутия не бива да стои дълго време във водата. Надяваме се бързо да я намерим, за да може да ползваме информацията от нея, добави още Михайлов.

Военноморските сили продължават и днес, 10 юни, дейностите по издирването на падналия МиГ-29 в Черно море. Самолетът, пилотиран от майор Валентин Терзиев от състава на авиобаза Граф Игнатиево изгуби радиовръзка и изчезна от радарите на 9 юни в 00:45 ч. при изпълнение на тренировъчен полет за стрелба по въздушна цел.

В издирвателната операция, която започна веднага след инцидента и продължава и днес, участват екипажите на корветата „Бодри“ и минен ловец „Цибър“, в готовност за използване са водолазен катер и вертолетите „Пантер“ . Морското дъно в района на инцидента се обследва със сонар и хидролокатор със страничен обзор. Теренът, който военнослужещите от ВМС обследват, е с размер на 20 квадратни мили.

Намериха спасителна жилетка на пилота на падналия изтребител

Към 10 ч. е намерена спасителна жилетка на пилота на падналия изтребител МИГ-29, но все още тече спасителната операция по издирването. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com