Евакуират принудително хора от къщи във Варна

15039
Евакуират принудително хора от къщи във Варна
Снимка: БГНЕС

Основен проблем в момента е това, че има къщи, които са в много лошо конструктивно състояние, а вътре живеят хора, които не искат да ги напускат. Създали сме условия да ги преместваме, да ги евакуираме по спешност, но за съжаление срещаме съпротива в самите хора и в момента пишем заповеди за принудителна евакуация. Ще помолим и полицията да ни съдейства, защото има 20-тина сгради, които са с видими конструктивни проблеми. Незабавно хората оттам трябва да бъдат изнесени. Това каза кметът на Варна Иван Портних пред БНТ. 

„Разчистването върви във всички райони, основните артерии са разчистени. От сутринта е разпределена техниката по всички райони на квартал „Аспарухово". Над 500 човека дойдоха днес като доброволци, от днес се включи и Флотът с около 80 човека, Военноморското училище, Пожарното училище, така че днес ще имаме към 800-900 човека, които ще разчистват инфраструктурата, но и във всяка една къща да помагат на хората, да разчистят, да премахнат последиците от трагичното бедствие", добави Иван Портних. 

Политиците зоват за солидарност, Сидеров се хвърли да съди Портних

За огромно съжаление и разочарование на всички българи дори след невижданата трагедия във Варна и Добрич, българските политици отново н...

На въпрос кога ще започне обезпаразитяването кметът на Варна отговори: „Абсолютна готовност има да се започне, включително там, където това позволява и в момента се извършва. Важно е да се махне калта, за да се проведе тогава една дезинфекция - пръскане срещу комари. Там също се работи. 

„В момента се влиза в малките улички. Вече трети ден помагаме на хората да разчистят мазетата, които са пълни с тиня. Все още има много работа, но пълен ресурс е впрегнат. Така че с разчистването се върви напред. Разчистени са основните пътни артерии. Имаме един водосбор, който трябва да бъде източен на ул. „Моряшка". Там се работи в момента. Ще започне миене на централните пътни артерии, защото калта и прахоляка стават наистина проблем", подчерта Иван Портних.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com