Европари за рибари-стажанти

20331
Европари за рибари-стажанти
Снимка: Getty Images / Guliver

Рибарите у нас вече могат да назначават стажанти на лодките си, чиито заплати ще идват от Евросъюза. Средствата по това перо са заложени през новия програмен период 2014 – 2020 на Европейския фонд за морско дело и рибарство, предаде Стандарт нюз.

От средствата за стажанти ще могат да се възползват рибарите над 50-годишна възраст. Те ще могат да си наемат работници на възраст под 30 години. Това стана ясно по време на обществена дискусия в Бургас, организирана от евродепутата Илияна Йотова. Във форума участва и зам.-председателят на Комисията по рибарство и аквакултури в ЕП Гуидо Милана. Той обясни, че програмата за заетост за млади рибари е две годишна. Стажантите ще карат практика на рибарските лодки и отделно са предвидени часове за теоритично обучение.

Фестивал: Фолклор и риболов край язовир Батак

Община Батак организира второ фестивално събитие по проект "Популяризиране на туристическата дестинация Високи Западни Родопи - Батак...

6 милиарда евро ще бъде бюджетът на новия Европейския фонд за морско дело и рибарство през следващия програмен период 2014-2020. Този път обаче акцентът ще бъде поставен върху аквакултурите. В Европа се произвеждат 1,2 млн. тона рибни продукти от аквакултури, а са необходими почти 5 пъти повече. ЕС потребява над 5 млн. тона риба от аквакултури годишно, като основният внос е от Югоизточна Азия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com