Фандъкова без сериозни промени в екипа си, приема оставката на Диков

4206
Фандъкова без сериозни промени в екипа си, приема оставката на Диков
Снимка: БГНЕС

Без сериозни промени остава екипът на столичния кмет Йорданка Фандъкова. единствено по лично желание напуска зам.-кметът по здравеопазването Антоанета Пейчева, заемаща поста от няколко месеца. Временно нейните функции се поемат от зам.-кмета по бюджета Дончо Барбалов. Това стана ясно от думите на Фандъкова, предаде Дарик.

Позициите си запазват заместниците по околна среда Мария Бояджийска, по транспорт Любомир Христов, по култура и образование Тодор Чабанов, по строителство и инвестициите Ирина Савина, по правните въпроси Юлия Ненкова и по социалните дейности Албена Атанасова.

Фандъкова положи клетва като кмет на София

Йорданка Фандъкова положи клетва като кмет на Столичната община днес на тържественото първо заседание на новия Столичен общински съвет,...

„Това е екип, който през последните години реализира важните проекти на София, но единственият човек, който по лични причини се оттегля, е д-р Пейчева, която беше зам.-кмет по здравеопазване няколко месеца. Длъжността се съвместява от Дончо Барбалов", каза Фандъкова.

Все още не е ясно дали тя ще се съобрази с предложението на БСП за зам.-кмет по сигурността или ще продължи сама да изпълнява тези функции.

По повод подадената оставка на главния архитект на София Петър Диков, Фандъкова коментира, че ще уважи искането му и от февруари той няма да е на поста. В следващите седмици започва подготовка на процедура за обявяване на конкурс за главен архитект на София.

„Това, което очаквам оттук нататък, е да се ускори работата по изработване и приемане на подробни устройствени планове, както и много важната задача за предложения и промяна в общия устройствен план", каза Фандъкова. Тя очаква също така да се подобри значително работата в направление „Архитектура и градоустройство", работата на администрацията, така че да се ускори обслужването на хората в това отношение.

Фандъкова: Гражданите препотвърдиха насоката за развитие на София

Това, което се случи в зала „Арена Армеец“ беше безпрецедентно, но то беше предвидимо, още август изпратих писмо до ЦИК обя...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com