X
 
 

Фирма на съпругата на шефа на Държавния резерв спечели нова поръчка

Обществена поръчка на Министерството на земеделието за денонощна охрана на десет язовира е спечелена от фирмата Мултифорс А.С. ЕООД. Това се вижда от регистъра на обществените поръчки.

Управител на фирмата е Магдалена Пеева - съпруга на Станимир Пеев, който е председател на Държавния резерв и военновременни запаси. В началото на август се разбра, че Агенцията по заетостта е сключила договор със същата фирма отново за охрана в обектите на агенцията.

Три органа, а не един, ще се грижат за язовирите

Вместо един държавен орган да се грижи за стопанисването на язовирите, както беше замислено със съответните изменения на Закона за води...

Сега поръчката е за охрана на язовирите "Порой", "Тракиец", "Кула", "Огоста", "Рабиша", "Горни Дъбник", "Сопот", "Ахелой", Жребчево", "Малко Шарково", "Порой" и "Тракиец". Договорите са сключени на 28 август.

Общата им стойност без ДДС е малко над 8.1 млн. лв. и е за срок от 3 г.

Периодично в медиите са се появявали информации за договорите на охранителната фирма и свързаността й с шефа на резерва, но последици не е имало. Разбира се, в това, че съпругата на висш държавен чиновник печели милиони от държавата, няма нищо незаконно. Фактът, че тази фирма е толкова предпочитана от множество държавни структури обаче, повдига въпроси. Kомпанията има над 100 договора на обща стойност 57.5 млн. лева за десет години.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Евалла евалла само тъй да се чува в тази офцеферма Булгария , който не е минал през БГ само той не е крал!Евалла Ахмед Джагян, евалла циган Костов, евалла Ебем Етем , евалла Моника Станишева , евала братя бегалеви, евалла Арабаджиеви , евалла Офчарови, евалла Мадрид,евалла Нихат Кябил, евалла , евалла ПРАВОСЪДИЕ, евалла прокуратура евалла офвце от евро Булгария !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Дори не ги и охраняват, а само лапат пари.
 • Мугабето 1.1 Мугабето преди 1 година Профил на трол?
  Ще се сетиш ти.10% е реалната сума по договора-другите 90 се връщат в партията майка и разни джобове.
  : 0 !