Галя Гугушева се готви да влезе във Върховната касационна прокуратура

12026
Галя Гугушева се готви да влезе във Върховната касационна прокуратура

Неуспелият кандидат за член на Конституционния съд Галя Гугушева се е кандидатирала за прокурор във Върховната касационна прокуратура. Тя е подала документи и казва, че оставя зад гърба си опита да влезе в Конституционния съд.

23 години работя като прокурор – това ми харесва и това искам да продължа да работя, каза Гугушева.

И Комисията за конфликт на интереси не установи нарушения при Галя Гугушева

Няма установен конфликт на интереси при бившия член за кандидат на Конституционния съд Галя Гугушева. Това съобщи Комисията за предотвр...

Гугушева коментира още, че през ноември миналата година се е съгласила кандидатурата й да бъде издигната за конституционен съдия, защото е считала, че би могла да бъде полезна на обществото със своите знания и опит.

„Още повече, че съм запозната добре с решенията на Конституционния съд, зная, че има аспекти, които са били в моята компетентност и мога да дам едно компетентно експертно мнение по въпроса. Но етапът с Конституционния съд за мен е приключен”, допълни Галя Гугушева пред Агенция "Фокус".

„Като магистрат и гражданин аз съм спокойна, че Конституционният съд е сформиран в неговия пълен състав, може да работи и не се създава институционална криза. Това го казах в моето обръщение, с което се оттеглих. В никакъв случай не съм искала да причиня такава криза и в момент, в който видях, че би могло това да стане, аз се оттеглих. Сега продължавам напред и се надявам, че със своята работа така, както съм правила до сега, в целия си съзнателен живот ще успея да убедя и тези, на които им е останало малко недоверие към мен вследствие на всички тези публикации, че всичко това не е истина.”, каза още Гугушева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com