Ген. Попов: Взаимодействието между видовете въоръжени сили ще гарантира силна армия

2615
Ген. Попов: Взаимодействието между видовете въоръжени сили ще гарантира силна армия
Снимка: БГНЕС

Провеждането на подготовката е символ на добрите резултати при съвместните действия на трите вида въоръжени сили, които участват в нея. Вие доказахте, че сме силни, когато сме заедно. Това каза началникът на отбраната генерал Константин Попов при посещението си на летище Балчик, където се провежда съвместната българо-американска подготовка „PLATINUM LION - 16“, съобщиха от МО.

Той поздрави командирът на 68-ма бригада "Специални сили" бригаден генерал Явор Матеев за видимите резултати на бригадата и за усилията, които полага за повишаване подготовката на формированията от Специалните сили на Българската армия.

МО официално предложи Константин Попов за началник на отбраната

Съветът по отбрана взе решение да бъде стартирана процедура за назначаването на генерал-лейтенант Константин Попов на длъжността &bdquo...

Бригаден генерал Матеев запозна началника на отбраната с целите и изпълняваните задачи на съвместната подготовка. Той подчерта, че до момента военнослужещите от бригадата са успели да изпълнят почти 100% от планираните задачите по въздушно-десантната подготовка за годината, благодарение на доброто планиране и отличното взаимодействие с българските ВВС и американските им колеги.

„Благодарни сме на началника на отбраната, че отстоява и налага принципите всички сили за Специални операции да тренират съвместно, а 68-ма бригадата да продължи развитието си като отделен елемент от Българската армия със самостоятелно командване и управление и бюджетна програма“, подчерта ген. Матеев.

Ген. Попов отговори на въпроси на военнослужещите, свързани с модернизацията на армията и мотивацията на личния състав.

Той подчерта, че Българската армия вече е във фокуса на обществото и ще продължава да получава заслужено внимание по отношение на модернизацията и актуализация на задачите, които изпълнява.

Военните още не казват официално кой ще е новият началник на отбраната

Все още няма официално потвърждение дали генерал-лейтенант Константин Попов ще застане начело на отбраната ни. Със сигурност обаче нов ...

Съвместната подготовка „PLATINUM LION“ се провежда ежегодно от 2009 г. в два етапа – „PLATINUM LION Land Operations“ – в района на учебен полигон „Ново село“ и „PLATINUM LION Special Operations“ – в района на летище Балчик.

Тази година в подготовката, която се провежда в района на летище Балчик участват сили, средства и войскови формирования от Силите за Специални операции на Сухопътните войски, Военноморските и Военновъздушните сили, с общ личен състав над 250 военнослужещи.

По време на съвместна подготовка „PLATINUM LION Special Operations“ българските парашутисти отработват елементи от мисиите на Силите за Специални операции, включително дневни и нощни учебно-тренировъчни и бойни парашутни скокове от ниски и средни височини.

Основната цел на съвместна българо-американска подготовка „PLATINUM LION Special Operations“ е повишаване на взаимодействието със съюзните сили, чрез обмяна на опит при изпълнение на задачи, техники и процедури, пише БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com