ГЕРБ: Арестуваният да се маха

9001
ГЕРБ: Арестуваният да се маха

Димитър Аврамов да подаде оставка като народен представител в 41-то Народно събрание.

Това реши Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, след като се запозна със създалата се ситуация около депутата и на основание чл. 36 от Устава на партията.

Освен това Изпълнителната комисия освобождава Димитър Аврамов от всички заемани длъжности в ПП ГЕРБ и прекратява членството му в партията.

Припомняме, че днес главният прокурор ще поиска сваляне на депутатския имунитет на задържания вчера за изнудване депутат от управляващата партия ГЕРБ.

Според градския прокурор Николай Кокинов срещу народния представител има събрани "сериозни доказателства, които са документирани". Аврамов е изнудвал земеделски бизнесмен. Депутатът от ГЕРБ дори е поискал бизнесменът да му прехвърли част от бизнеса си. Освен това Аврамов е поискал да получи и определена сума, за да му бъде разрешен така нареченият бизнес проблем. Аврамов е обещал "да упражни неправомерно своето влияние пред ръководители на различни служби, свързани с бизнеса на въпросния пострадал".

"След дълго дебнене, най-после приключихме с реализация на този случай. В продължение на седмица Аврамов каза доста неща", съобщи пред държавното радио тази сутрин градският прокурор Николай Кокинов. Той уточни, че няма нищо общо между задържането на Аврамов и ареста на служители на ГДБОП. "Единствено общото е, че въпросните лица решиха да извършват въпросните престъпления в един и същи ден", поясни още той.

Миналата година Аврамов бе осъден да плати 5000 лева глоба за конфликт на интереси при приемането на закони. Според ВАС той е бил в конфликт на интереси, когато е предложил привилегии за арендатори в закона за земите. С предлаганите от тях текстове арендатори щяха да получат привилегия при купуването на земи, които обработват, а правата на собствениците щяха да са ограничени.

Димитър Аврамов е депутат от ПГ на ГЕРБ от град Монтана. Той е член на Парламентарната комисия по земеделието и горите. От месец юли 2009 година до месец ноември 2011 г. Аврамов бе член и на Парламентарната комисия по външна политика и отбрана.

Редактор: Петър Проданов

Срещу задържания ГЕРБ-ер има сериозни доказателства

Задържан е за 24 часа депутатът Димитър Аврамов при заварено тежко престъпление. Това каза пред БНР градският прокурор на София Ник...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com