ГЕРБ предложи анкетна комисия, в която ще разследва сама себе си

4235
ГЕРБ предложи анкетна комисия, в която ще разследва сама себе си
Опозицията се надигна

ГЕРБ предложи проекторешение за създаване на временна анкетна комисия за случаите на полицейско насилие и опити за политически натиск. ж

Комисията трябва да се състои от 13 народни представители, от които 6 да са от ГЕРБ, 2 от Коалиция за България, 2 от ДПС, 1 от Синята коалиция, 1 от „Атака” и 1 независим”, каза Фидосова.

Сините аут от парламента, Кунева влиза?

Ако изборите бяха днес, в парламента със сигурност щяха да влязат ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС и сдружението на Меглена Кунева "Бълг...

ГЕРБ предлагат срокът за работа на комисията да е 14 дни.

Опозицията реагира мигновенно на предложението. 

"Коалиция за България няма да участва в анкетна комисия, при която ГЕРБ ще разследват сами себе си", заяви от парламентарната трибуна депутатът от ПГ на Коалиция за България Мая Манолова.

"С този проект ГЕРБ казва „Ние ще проверяваме сами себе си и ще решаваме кои случаи да бъдат проверени как и доколко, а от опозицията ще участвате за пълнеж, за да легитимирате пред българските граждани”. „Мижи да те лъжа”, казва поговорката. 14 дни няма да стигнат само да размените официална кореспонденция с институциите и по този начин неглижирате проблема. Няма да участваме в такава комисия, защото според нас това ще бъде нечестно спрямо българските граждани. Хората имат право да знаят наказани ли са виновниците. Няма да участваме в тази комисия, защото по този начин ще легитимираме МВР и вашето мнозинство”, каза Мая Манолова.

Депутатите приеха решение за участие на България в Договора за стабилност на ЕС

Депутатите приеха решение за участие на България в Договора за стабилност, координация и управление в Икономическия и валутен съюз. Г...

Депутатът Красимир Ципов от ГЕРБ заяви, че няма как анкетна комисия на Народното събрание да бъде разследващ орган и да се произнася вместо компетентните органи.

„Целта на такава комисия е да изследва внимателно всички факти и обстоятелства, дали трябва да бъдат предприети мерки. Всяко едно внушение, че такава анкетна комисия едва ли не - ще разследва сама себе си, няма как да е вярно. Ние не се притесняваме и миналата седмица заявихме – всички факти и обстоятелства за изложените случаи трябва да бъдат изследвани внимателно, трябва ли да бъдат направени препоръки към изпълнителната власт”, каза Красимир Ципов.

Лидерът на ДСБ заяви, че ще подкрепи създаването на анкетна комисия, но няма да приеме комисията да бъде на квотен принцип, при който ГЕРБ и независимите да имат мнозинство.

"Основният аргумент е заседанието от вчера на комисията, когато председателят на комисията се опита да затвори устата на присъстващите народни представители, казвайки им, че могат да зададат по 2 въпроса. Ако на такъв принцип бъде създадена и тази комисия – това са нелепи неща. Вчера бяхме задръстени с информация – 40 страници доклад на Флоров, пълен с ненужни подробности. 40 страници доклад слушахме час и нещо и единствената цел беше - да се запълни времето”, каза Иван Костов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com