ГЕРБ заплаши ексвластта: Бонусите до седмица, или ви излагаме публично

9171
ГЕРБ заплаши ексвластта: Бонусите до седмица, или ви излагаме публично
Управляващите са изчислили, че сумата на предишните правителства е около 8 млн.лв.

Темата бонуси взриви напрежението по оста ГЕРБ и предишната власт.

Ако до седмица всички от Тройната коалиция не върнат бонусите, управляващите ще изкарат всеки един от тях колко пари е взел.

Край на паричните стимули извън заплатата

С промяна в законодателството ще бъде прекратена практиката, която към момента позволява на министрите, заместник-министрите, членовете...

"Нека всичко да е прозрачно. Така, както е прозрачно в управлението на ГЕРБ, нека бъде и прозрачно това, което е ставало преди нас. За да може да предотвратим по-нататък такива грешки, ние ще покажем на всички кой какво е вземал и с какъв морал оттук нататък той ще подхожда по въпроса със средствата, които се вземат над заплатата. Преди конгреса на БСП е редно този морал да бъде проявен и да видим лидера на БСП, който ще наложи този морал",  заяви в парламента зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Валентин Николов.

От ГЕРБ са изчислили, че сумата на бонусите на предишните правителства е около 8 млн.лв. Депутатът не цитира имена, но спомена, че зам.-министър на икономиката, примерно, през 2007 г. е взел 46 хил.лв., за същата година министърът на икономиката и енергетиката е получил над заплатата си 63 хил.лв., а зам.-министър на транспорта-35 хил.лв.

Премиерът прави жест, който досега не е правен. Въпреки че всички възнаграждения са получавани на законно основание, опирайки на полето на морала, се предприемат действия, които не са били предприемани досега от нито едно управление, каза пък заместник-председателят на ПП ГЕРБ Димитър Главчев.

Аргументът дали е било криза, или не е било криза, е несериозен, когато се отнася за морал, подчерта той.

Станишев отвърна: Най-големият бонус беше за българските пенсионери

Лидерът на БСП Сергей Станишев отвърна на обвиненията на премиера Бойко Борисов и призивите му предишната власт да върне милионите си, ...

„Добре са управлявали те, и затова са си раздавали бонуси? Аргументът, че когато управляваш добре, можеш да си раздаваш бонуси, е неуместен. Кой преценява дали управляваш добре – този, който те е избрал. Какво каза този, който ги е избрал, за тяхното управление, дали оцениха добре управлението им? Не изпадат ли те в положението на ръководители на агенции, които си оценяват много добре работата и казват: „Аз, понеже много добре работя, затова си давам бонус”. Важна е преценката на данъкоплатеца – дали работиш добре, или не. Те я получиха през 2009 г.”, бе категоричен Димитър Главчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com