X
 
 

Гласовете "Не подкрепям никого" ще отчитат само избирателната активност

968 0
photo of Гласовете "Не подкрепям никого" ще отчитат само избирателната активност
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова
В новата бюлетина за местните избори има вадраче "Не подкрепям никого". С това тя е по-различна от тази от 2015 г., каза пред БНТ Александър Андреев, говорител на ЦИК. Гласовете "Не подкрепям никого" са действителни, но те няма да бъдат преброени за нито една от политическите сили, които участват, или за независим кандидат. Те ще се отчитат само по отношение на избирателната активност, но при пресмятане на резултатите по кандидатски листи не се вземат предвид.

"На следващо място - преференциите са изписани вече с трицифрени номера от 101 до максималния брой, който е на мандатите в общинския съвет на дадената община, в която ще се гласува", обясни още той.

ЦИК върна Иванчева в надпреварата за местните избори

Централната избирателна комисия (ЦИК) отмени решението на Общинска избирателна комисия (ОИК), с което е отказана регистрация на Десисла...

Вчера ЦИК показа тази, която е за общински съветници в София. Максималният брой на кръгчетата е 61, колкото е и съставът на общинския съвет в София. Преференциите за кандидатите се отбелязват в кръгчето с техния номер, със син химикал, със знак "Х" или "V".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 19-20 октомври

Овен Много е вероятно да се почувствате неудовлетворени от връзката си. Емоциите ще се дължат на възникнал спор, но не правете генерални заключения....