Главният секретар на МВР потвърди за недействителен сигнал за атентат при "Плиска"

6621
Главният секретар на МВР потвърди за недействителен сигнал за атентат при "Плиска"

Държавният департамент на САЩ предупреди за евентуална заплаха, насочена към  срещу неуточнена автобусна линия или линии на градския транспорт в района около хотел "Плиска" в столицата. Съобщението е публикувано във Facebook страницата на консулския отдел на държавния департамент и е с дата 23 март след 23 ч. българско време.

Същевременно главният секретар на МВР Георги Костов отказа да коментира съобщението от Facebook. В рамките на вчерашния ден има много сигнали, но няма констатирана конкретна заплаха, каза Костов пред Нова телевизия, който призна, че един от сигналите е за хотел „Плиска”. Говоря за недействителен сигнал, взели сме мерки, ядоса се той и добави, че има засилено полицейско присъствие. Увеличението на полицаите обаче било заради медийно преекспониране, а не защото имало истинска опасност. Няма да коментирам какво пише на страници на чужди институции, подчерта отново полицай номер едно на България.

Стотици атентатори на ИД дебнат за възможност да сътворят нов Брюксел

Терористичната групировка "Ислямска държава" е подготвила между 400 и 600 бойци, които да извършват терористични атаки в Европа, подобн...

От съобщението става ясно още, че на американските граждани, които се намират в района, се препоръчва да избягват този периметър и да потърсят друг алтернативен начин за придвижване.

В района около хотел "Плиска" няма метростанция, но там се намират едни от най-оживените спирки на няколко линии автобуси на градския транспорт. Самият бивш хотел сега е централа на Централната кооперативна банка.

Facebook страницата на американския Държавен департамент е легитимна, но има съмнение в съобщението. Линкът, който е посочен в съобщението, е с разширение gov. Подлинкът в съобщението обаче няма разширение gov.

Говорителят на американското посолство в България не знае за тази информация засега отказва какъвто и да е коментар

Меркел и Камерън искат бързо връщане на мигранти, САЩ говори на ЕС за тероризма

Нелегалните имигранти, проникнали в Гърция, трябва възможно най-скоро да бъдат върнати на турска територия. Такова мнение изказаха в те...

Информацията стои на Facebook страницата на американския държавен департамент повече от 7 часа, без реакция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com