Голям пожар гори във вилната зона край Айтос

35191
Голям пожар гори във вилната зона край Айтос

Голям пожар гори във вилната зона край град Айтос. За два часа огънят се е разпрострял на голяма територия - от изхода на града в посока село Зетьово. Създадена е организация за преминаване на автомобилите, които се движат от Айтос към село Руен.

По първоначални данни от пожара са засегнати къщи, лозя и широколистна гора. Огънят се разпространява в момента на повече от 2 км и отдалече се вижда гъст черен дим, съобщава БГНЕС.

Във всички области на страната е обявен пожароопасен сезон

Във всички области на страната е обявен пожароопасен сезон. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” инж. Владимир Константин...

В гасенето на пожара участват доброволци от местните жители, служители на Гражданска защита и на Горското стопанство. Тъй като водата не достига от земеделските кооперации са изпратили водоноски. Очаква се от Бургас да пристигнат и противопожарни автомобили.

Заради горския пожар и гъстия дим, който намалява видимостта, е затворен временно Айтоски проход /Провадия-Айтос/, между Бургаска и Варненска област. Пожарът е в отсечката между Айтос и Руен. Движението е спряно, може да се ползва обходен маршрут през Рижки проход /Шумен-Карнобат/. Информацията е на БНР.

Към 15:30 пожарът вече е бил локализиран. Това съобщи за Радио „Фокус”-Бургас инспектор Николай Николаев, началник група „Оперативен център” в Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас. Част от техниката е освободена. Към момента на място има три противопожарни автомобила на „Пожарна безопасност и защита на населението” и един на горското. Има данни за изгорели една тухлена и три паянтови постройки. Няма информация за пострадали хора, посочи Николаев.

Очаквайте подробности

Потушиха големия пожар край хасковското село Спахиево

Потушен е пожарът край хасковското село Спахиево. Това съобщи пред „Фокус” комисар Николай Вълчев, директор на Областна дир...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com