Грандиозен концерт на Васил Найденов ще зарадва жителите и гостите на Димитровград

3477
 Грандиозен концерт на Васил Найденов ще зарадва жителите и гостите на Димитровград

Продължават проявите в Димитровград във връзка с честванията на 70-годишнината на града. Това съобщиха от пресцентъра на Община Димитровград. По традиция празничната програма е разгърната в рамките на една седмица, като днес се очаква кулминацията на празничните събития, започнали от 26 август. Концерти, спортни и културни прояви, изложби, лятно кино, футболен мач на асовете от звездната `94, демонстративен мач по тенис, откриване на ретро-апартамент от времето на соца, каскади и много други забавления съпътстваха празничната програма в Димитровград през изминалите дни.

Васил Найденов е звездата днес, когато Димитровград ще чества 70 години от своето създаване. Изпълнителят на едни от най-големите български хитове ще зарадва публиката с грандиозен концерт от сцената на пл. "България".

Кметът на Димитровград поиска университет в града

Община Димитровград поиска да има свой университет, като ще започне проучване за евентуалното откриване на филиал на висше учебно завед...

Днешният ден е изпълнен със забавни игри и състезания, каскади с мотоциклети и АТВ-та, а купона ще завърши подобаващо с рок-концерт под наслова "Rock the Night" на популярни и местни рок легенди, уточнява агенция Фокус.

Неделният ден обещава разнообразни събития и прояви, когато 10.30 часа за децата е планиран Детски панаир, с множество работилници и атракциони. По същото време ще бъде отворен ретро-апартамента, който пресъздава духа на времето от първите години на града, като събитието е наречено атрактивно "#70yearsdimitrovgrad". Там родителите, бабите и дядовците ще могат да покажат на децата какъв е бил живота им преди повече от петдесет години. В неделната вечер, насред прохладата на парка пред библиотеката, ще може да се гледа култовият български филм "Оркестър без име". Специално за среща с гражданите идват две от най-големите имена във филма и любимци на няколко поколения българи - Катерина Евро и Георги Мамалев. Срещата с тях е планирана в лятната читалня на библиотеката, непосредствено преди прожекцията на филма, наречена "Един разговор за любов и още нещо". Същата вечер започва и програмата на сцената в парк. "Марица", на която представители на клубовете от третата възраст и на най-изявените читалища в общината ще покажат своя талант.

Изложба на Почетните граждани на Димитровград представя Историческият музей по повод празника на града. Своя изложба представя и бившият министър на културата Вежди Рашидов, който е почитен гражданин на Димитровград. Други двама почетни граждани, Братя Паневи също показват свои творби, посветени на 70 години от създаването на Димитровград. Дом-музей "Пеньо Пенев" реализира нов проект, който ще запознава посетителите на музея със стиховете на поета в плавен преход от външната среда към сърцевината му под надслов "Добро утро, хора! Добро утро, град!" Градът и Поетът".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com