Хотел се срути в "Константин и Елена", има жертва

12692
Хотел се срути в "Константин и Елена", има жертва
Снимка: БГНЕС

Хотел "Вероника" се е сринал в курортния комплекс "Слънчев ден" в курорта "Св. Св. Константин и Елена".

Инцидентът е станал при разрушаване на стара сграда, предаде БГНЕС.

При срутването един мъж е загинал.

В момента спасителни екипи издирват още трима под руините.

Частна фирма е работила по обекта, при извършване на дейности сградата се е срутила и един работник е загинал, трима са затрупани и се издирват. От първоначалните данни става ясно, че вероятно е станала трудова авария.

Засега не е ясно дали са били спазени изискванията за провеждането на такива работи по сградата и има ли виновен за смъртта на работника.

Общо четирима души са били в сградата по време на инцидента, при който един човек загина, а други трима продължават да са в неизвестност. Това каза Инж. Иван Иванов, директор Областна инспекция по труда в град Варна, предаде Фокус.

Той уточни, че става въпрос за трудова злополука при срутването на бившия хотел „Вероника”. Инж. Иванов заяви, че четиримата са били служители на частна строителна фирма, наета за разрушаването на обекта. Инж. Иванов каза още, че тепърва се установява главният изпълнител на обекта. Инж. Иван Иванов, заедно с екипи на пожарната и полицията, е на мястото на трудовата злополука, отнела живота на човек. Продължава работата по изясняване на причините, довели до срутването на сградата.

Първите резултати от огледа на срутилия се курортен комплекс в "Слънчев ден" показват, че вероятно 10-те етажа на хотела са паднали наведнъж и са затрупали намиращите се все още вътре в сградата четирима работници на обекта, пише БЛИЦ.

Стана известна и фирмата-подизпълнител, наета от варненската "Планекс холдинг", за да извърши срутването. Това е регистрираната в София "Бултранспорт груп".

Пътят Бургас-Слънчев бряг остава във фризера

Проектът за строителни дейности на пътя Бургас - Слънчев бряг тази година няма да се осъществи. 2015 година ще бъде нулева по отношение...

Комисар Тихомир Тотев, шеф на Пожарната във Варна, заяви, че продължават да търсят с термокамери затрупаните трима работници, но до момента не откриват признаци на живот под отломките.

Хотел "Вероника" се намираше на брега на морето и беше единственият в комплекса, който нямаше климатична инсталация. От сайта на "Слънчев ден" става ясно, че хотелът е трябвало да бъде съборен и на негово място да бъде изграден нов, много по-модерен.

"Слънчев ден" е изграден по времето на социализма. Той е разположен на 10 км североизточно от черноморската ни столица Варна. За времето си той е един от най-луксозните и там са почивали представители на БКП и високопоставени държавни служители. След краха на комунизма комплексът е приватизиран и бива отворен за туристи. Той се състои от общо 4 хотела. Три от тях работят по системата "Ол Инклузив". Това са 3-звездният "Вероника", 4-звездните "Марина" и "Мираж". Най-скъпият хотел е 5-звездният "Палас".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com