Храмът "Св. Марина" все пак няма да остане без ток

4136
Храмът "Св. Марина" все пак няма да остане без ток

Пловдивският храм "Света Марина" няма да остане без електричество. Това беше гарантирано от дарения на миряна, тъй като никой не пожела да купи златния "Ролекс" на митрополит Николай.

Рано тази сутрин касиерът на храма е платил както рекордната сметка от близо 3 хиляди лева за януари, така и следващата фактура, която е с около хиляда лева по-малка, предаде БНТ.

"Света Марина" остава без ток, "Ролекса" не можа да го плати

Токът в храм "Света Марина" в Пловдив ще бъде спрян утре от EVN България, „заради просрочени задължения за електроенергия". Това ...

"И вчера са се обаждали много хора и са донасяли своите дарения, но са искали да запазят анонимността си", каза Евелина Здравкова - представител на църковното настоятелство. Тя съобщи, че сумата от дарения, събрани за сметката за ток, не е преброена, защото трябва да се събере комисия от църковни настоятели, за да стане това.

Все още няма яснота и какво ще се случи с часовника на дядо Николай, който той дари, за да се плати тока на църквата. След като търгът за "Ролекс"-а се провали, той се съхранява в касата на храма. Припомняме, че сайтът на българските общини Kmeta.bg предложи 6 хил. лева за скъпия часовник, но при самия търг тази оферта така и не беше подадена.

Въпреки че сметката вече е платена, в храма продължават с икономиите - климатиците и лампите работят само по време на богослужения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com