Христо Ковачки получи амнезия пред съда

11770
Христо Ковачки получи амнезия пред съда

Христо Ковачки отговори с "не помня" на повечето въпроси, зададени му днес в залата на Шуменския окръжен съд. Бизнесменът бе призован като свидетел по мегаделото "Килърите" заради разстрела на приближения му Борислав Георгиев, който според обвинението е убит от член на бандата, предаде БГНЕС.

Пред съда Ковачки отговаряше кратко и уклончиво. Под клетва той заяви, че не е получавал заплахи, нито пък знае такива да са отправяни към Георгиев. "С Борислав, бяхме близки, но не чак толкова. Знам, че е застрелян, друго не ми е известно", каза бизнесменът. Той не можа да си спомни дори номера на собствения си мобилен телефон. Ковачки не познавал никой от шестимата обвиняеми по делото, нито сръбския мафиот Сретен Йосич. Свидетелят заяви, че по времето на убийството през 2008-ма нямал охрана. "Един човек ме вози, друг му прави компания, не знам какво значи охрана", каза през смях Ковачки. Така целият разпит приключи за по-малко от час.

Борислав Георгиев бе застрелян с два куршума в главата на 6-ти април 2008-ма година пред асансьорната площадка в бл. 102 на кв. "Люлин" няколко часа след като се върнал със семейството си от почивка. Според обвинителния акт негов физически убиец е Васил Костов – Васко Кеца.

Георгиев тогава бил прокурист на "Атоменергоремонт" – едно от дружества, за които се смята, че са собственост на Христо Ковачки. Борислав Георгиев ръководил и редица сделките по приватизацията на енергийни компании в Сърбия. Според запознати Сретен Йосич имал да получава от Ковачки над 6 милиона евро за това, че му помогнал да ги придобие. Българският бизнесмен обаче се забавил с плащането и сърбинът поръчал ликвидирането на Георгиев за сплашване. Днес Христо Ковачки дойде в Шумен с два Мерцедеса и 4 души охрана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество