Христо Ковачки се засили да съди Нова телевизия заради Бобов дол

33039
Христо Ковачки се засили да съди Нова телевизия заради Бобов дол
Снимка: БГНЕС

На съд за „тенденциозно внушаване на една неистина” – с това „Въгледобив Бобов дол” ЕООД заплашва Нова телевизия заради репортажите ѝ за Бобов дол.

В официално писмо, подписано от управителя на „Въгледобив Бобов дол” Красимир Чаврагански и депозирано пред СЕМ, който отказа да застане пред камерата на Нова, компанията твърди, че изборният резултат от секциите в Бобов дол показвал, че няма купуване на вот. Припомняме, че там БСП спечели 1700 гласа, което е двойно повече от тези на ГЕРБ.

В Бобов дол отказват да говорят за купуването на гласове

Никой от ръководството на „Въгледобив Бобов дол” не желае да говори за случая с инструктажа на миньорите. Никога няма да ра...

 "Що се отнася до вменяваната от вас „схема за закупуване на гласове”, най-убедителният аргумент срещу нея, е изборният резултат. Лансираната от вас теза, че работниците са били „подкупвани” с по 50 лева, вече е оборена с документи в прокуратурата. Обидният нюанс, който налагате в контекста на репортажа си – че миньорите могат да бъдат „купени” срещу 50 лева, е обида за тежкия им труд", пише в писмото.

Източник на Actualno.com потвърди, че миньорът, който говори пред Нова, вече е разкрит от ръководството на „Въгледобив Бобов дол”. Самата компания казва, че това е Георги Димитров и твърди, че той не е уволнен. Информацията на Actualno.com беше, че Димитров си е взел болничен за известно време, а при това положение заповед за уволнение не може да се връчи. Официално „Въгледобив дол” обаче казва, че Димитров не е уволнен.

„Очевадното нежелание от страна на вашата репортерка да се запознае с фактите и да прояви обективизъм, и в същото време да лансира определена гледна точка, ни навежда на мисълта за поръчково предаване, в полза на определен кръг лица и интереси. Това прави „разследващия” ви репортаж напълно необективен и направо казано - недостоен за национален ефир. Няма да скрием от вас намеренията си за завеждане на съдебно дело срещу вашата телевизия и нека всяка от страните да защити с факти позициите си в съда”, казват от компанията на Христо Ковачки в официалното писмо, с което показват намеренията си спрямо Нова телевизия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com