И днес ще бъде топло, но дъждовно

11336
И днес ще бъде топло, но дъждовно
Снимка: Thinkstock/Guliver

Ако излизате на разходка днес, по-добре си вземете чадър. Над по-голямата част от стараната ще има значителна облачност. Отново главно в Южна България и североизточните райони ще има превалявания и гръмотевична дейност. На повече места и по-интензивни ще са явленията след пладне и до полунощ. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, предаде "Фокус".

Вятърът ще се ориентира от север, в източните райони и от североизток, ще бъде слаб. Максимални температури - между 25° и 30°, в София 25°. 

Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността

Днес ще преобладава слънчево време. След пладне и до полунощ ще се развива купеста, над източните и планинските райони и купесто-дъждо...

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна и на места по крайбрежието ще превали дъжд, в следобедните часове в южните райони и с гръмотевици. Сутринта вятърът ще е северозападен, до умерен, постепенно ще се ориентира от североизток-изток. Максимални температури: 23°-25°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще бъде предимно значителна. Ще превалява дъжд, главно след пладне и до полунощ, придружен с гръмотевици. В по-ниските райони вятърът ще придобие източна компонента, докато в по-високото ще се задържи от запад. Максимална температура на 1200 метра - около 18°, на 2000 метра: 10°-11°. Атмосферното налягане ще бъде близко, но малко по-ниско от средното за юни; вечерта ще се повиши.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com