И зам.-председателят на ДАНС Иван Драшков подаде оставка

20025
И зам.-председателят на ДАНС Иван Драшков подаде оставка
Тя ще бъде приета днес от министър-председателя Бойко Борисов

Заместник-директорът на Държавната агенция "Национална сигурност" /ДАНС/ Иван Драшков е подал оставка.

Това съобщи пред БНТ премиерът Бойко Борисов и отказа да съобщи мотивите за подадената оставка от страна на Драшков. "Днес ще приема оставката на Иван Драшков", бе краткият коментар на премиера.

"Решението за оставката ми е лично. Няма връзка с оставките на двамата министри", каза самият Драшков пред БНР.

Иван Драшков отново бе назначен на работа на зам.-председателския пост в агенцията в средата на декември 2009 година. Той бе освободен от поста през 2008 година по време на ръководството на Петко Сертов с предложение от тогавашния министър-председател Сергей Станишев, но обжалва освобождаването си и спечели делото в съда. Той е и един от 153-ма служители на агенцията, които са били агенти на ДС.

Докато обжалваше решението в съда, Драшков обясняваше по медиите, че по времето на Петко Сертов ДАНС е била управлявана на автопилот. "При Сертов се носеха заповеди, които се подписваха без да са били съгласувани със съответните служби и те си противоречаха", заяви Драшков през октомври 2009 година. Имало е и заплахи за физическа разправа, дори един служител на ДАНС е бил бит заради обвинения в изготвянето на справката, с която Иван Драшков се е обърнал към министър-председателя, президента, главния прокурор, председателя на Народното събрание, за да обяснят трагичното положение в службата. Тогава той твърдеше, че докато той и негови подчинени са се занимавали да доказват на европейските структури, че работят, други в службата са се занимавали с интриги и компромати и най-голяма отговорност за това според него носят бившият директор на службата Петко Сертов и бившият министър-председател Сергей Станишев.

Преди време пък в пресата се появи информация, че зам.-директорът на Държавната агенция "Национална сигурност" Иван Драшков получавал виза само за официални пътувания. За брат му Петър Драшков пък се говореше, че е фалшифицирал подписа на бившия кмет на столицата и настоящ премиер Бойко Борисов във връзка с имотни сделки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com