Идеята за значките на бременните в транспорта дошла от Кейт Мидълтън

2819
Идеята за значките на бременните в транспорта дошла от Кейт Мидълтън
Снимка: Gettyimages

Идеята за значките за бременни жени в метрото, дойде от Англия, когато случайно попаднахме на една снимка, на която Кейт Мидълтън беше снимана с една значка, на която пишеше метро и бебе на борда. Това каза директорът на болница Шейново д-р Румен Велев.

„Разтърсихме се, за да видим защо това е направено там и попаднахме на едно много интересно изследване, което показва, че голяма част от бременните жени, които пътуват с метрото се чувстват доста неудобно да си поискат място. Английските джентълмени биха отстъпили място на бременна жена, но ако бъдат помолени”, посочи д-р Велев.

Пипа Мидълтън ще се омъжи в живописна църква

Роднината на Бъкингамския дворец Пипа Мидълтън скоро ще мине под венчило. Журналисти научиха някои детайли от предстоящото тържество. ...

Според него така, обаче се появява конфликтът, че пациентката трябва да пожелае да й бъде отстъпено място, което е доста конфузна ситуация за нея. „Затова през 2005 г. са направени такива значки и, когато се види жена с такава значка, мястото й се отстъпва. Решихме да направим и подобна идея и в България, защото установихме и от наши бременни, че има такъв проблем”, заяви още директорът на „Шейново”, цитиран от БГНЕС.

От своя страна столичният кмет Йорданка Фандъкова коментира, че това е кампания, която няма нужда от голямо финансиране, а от публична подкрепа. „Нашите АГ болници продължават да работят много добре, да се грижат за бременните и родилките. От началото на годината до снощи в двете АГ болници имаме 772 бебета. Бременните жени имат нужда от подкрепа от обществото. Най-важно е да се подкрепят майките и в това число и бъдещите майки.

В момента детски градини се строят в район „Витоша“ и се довършва строителството в Бояна, Драгалевци, Младост и Люлин. Предвижда се и строеж на детски градини в Красно село и Манастирски ливади.

Българин облича съпругата на принц Уилям (СНИМКИ)

За първото си официално събитие през 2017-а в детски център съпругата на принц Уилям Катрин избра елегантно палто с колан в кралско син...

На въпрос дали Фандъкова би обсъдила вариант за безплатен транспорт за бременните майки, тя посочи, че всички добри идеи си струва да бъдат разгледани.

Към момента значките „Бебе на борда” ще се раздават само в метрото, но може да се коментира да се раздават и в целия градски транспорт.

На всички метростанции са раздадени пликове, в които има книжка за бременността и значка. Значките могат да се вземат от касите за продажба на билети и карти в метрото. Засега изработените екземпляра са 3000.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Навръх Великден: Планински спасители помогнаха на румънски турист в Пирин

Ген. Константин Попов: Заплатите на военните да не бъдат за сметка на модернизацията на силите

След почивните дни: Започва "голямото прибиране", очаква се натоварен трафик в страната

Кой има имен ден днес, 6 май, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 6 май 2024 година (понеделник)

Най-важните новини за деня: 5 май, 2024 година

Седмична прогноза за времето за 6-12 май 2024 г. (ГРАФИКА)

Катастрофа затвори временно Прохода на Републиката навръх Великден

Румен Радев пожела на Великден духовно пробуждане и единение на целия народ

Кой има имен ден днес, 5 май, 2024 г. Честито!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com